Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις γευτεί την πιο νόστιμη καρυδόπιτα της μαμά ή της γιαγιάς, γεύεσαι αυτή την καρυδόπιτα από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα) και αναθεωρείς !!!
Μέχρι τώρα, κανείς δεν γνώριζε το μυστικό της επιτυχίας των γλυκών του Ζαχαροπλάστη Κωνσταντίνου Πλέγα, τώρα μέσω του juniorsclub.gr, αποκλειστικά, τα γλυκά που έχετε δοκιμάσει στο Ζαχαροπλαστείο Πλέγας, θα μπορέσετε να φτιάξετε και εσείς!
Αυτή την καρυδόπιτα μπορείς να τη σερβίρεις μόνη της ή με μία από τις πολλές προτάσεις παγωτού του Ζαχαροπλαστείου Πλέγας:
Όχι μία αλλά 20 μοναδικές γεύσεις παγωτού από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας – Ποια θα πρωτοδιαλέξεις;
Υλικά για ένα ταψί που βγάζει 22 μερίδες:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα (καλά καθαρισμένα)
300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα (καλά καθαρισμένα)
300 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
8 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι:
800 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Πρώτα χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το 1/3 από τη ζάχαρη, πρέπει να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να προσθέσουμε έναν- έναν τους κρόκους των αυγών, όπου συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το 1/3 της ζάχαρης για να φτιάξουμε μαρέγκα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Να προσέξετε να έχει λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια. Ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα. Αν σας πάρει χρώμα, να βάλετε επάνω αλουμινόχαρτο.
Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης. ‘Οταν είναι έτοιμο, στα τελευταία 1ο λεπτά, ετοιμάζουμε και το σιρόπι.