Sites για παιδιά Εκπαίδευση

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα για όλους τους μαθητές

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από την αρχή της λειτουργίας του, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα σχολικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων. Λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα χρονική συγκυρία και αναζητώντας νέους τρόπους για να είναι κοντά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, το ΚΠΙΣΝ δημιούργησε το SNFCC Class, μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Με κεντρικούς άξονες:

  • την παιδεία,
  • τον πολιτισμό και
  • τη βιωσιμότητα,

τα σχολικά προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λειτουργούν συμπληρωματικά της διδακτικής ύλης, εμπλουτίζοντας με τρόπο ψυχαγωγικό αλλά ταυτόχρονα επιμορφωτικό τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Με γνώμονα την ευελιξία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα μέσα από το SNFCC Class να εγγραφούν στα σχολικά προγράμματα της επιλογής τους, υλοποιώντας τα κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων και διαμορφώνοντας το χρονοδιάγραμμα που ταιριάζει στη δική τους τάξη. Προαιρετικά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν και webinars τα οποία γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σκοπό έχουν να τους ενημερώσουν σχετικά με το πως μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την πλατφόρμα και το υλικό που βρίσκουν σε αυτή.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε σχολικού προγράμματος, παρέχεται πιστοποίηση παρακολούθησης.

Τρόπος Υλοποίησης
Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μέσα από μερικά απλά βήματα, κάνοντας εγγραφή στο class.snfcc.org. Στην περίπτωση τηλεκπαίδευσης τα προγράμματα μπορούν να διεξαχθούν μέσω διαμοιρασμού οθόνης (share screen). Για τη διεξαγωγή στη σχολική αίθουσα, αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, προτζέκτορα και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Περιγραφή προγραμμάτων

TO KΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ (για μαθητές γυμνασίου)

Οι μαθητές, με εργαλεία το πείραμα, την έρευνα και τους μετεωρολογικούς σταθμούς,  μαθαίνουν για τις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου, για το πώς οι δραστηριότητες του ανθρώπου έχουν επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της κλιματικής αλλαγής και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πως αυτές εφαρμόζονται στο ΚΠΙΣΝ.

ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ (για μαθητές γ’ – στ’ δημοτικού)

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας; Οι μαθητές μέσω του προγράμματος ανακαλύπτουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και μαθαίνουν τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Σύντομα θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα δύο ακόμη προγράμματα με θέμα τη βιωσιμότητα: «Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει» (για μαθητές α’ έως γ’ δημοτικού) και «Μία πόλη, ένα οικοσύστημα» (για μαθητές λυκείου).

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα σχολικά προγράμματα θα επανέλθουν με δια ζώσης συμμετοχή, διαφορετικά θα συνεχιστούν ψηφιακά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα class.snfcc.orgκαι στις σελίδες του ΚΠΙΣΝ στα social media @SNFCC.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

UniPro δίπλα σου όπου κι αν είσαι!

ceid-courses.gr

Διαβάστε επίσης

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκινά ο εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Αντώνης Καττάμης: “Τιμή στα παιδιά και στους εφήβους που πάσχουν από καρκίνο”

6χρονος σκίτσαρε τη μητέρα του να δουλεύει από το σπίτι – Δείτε την ζωγραφιά που ραγίζει καρδιές

Επίδομα Παιδιού 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

«Γίνε ήρωας του διαδικτύου»: Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο

Άδεια τοκετού και στους μπαμπάδες προβλέπεται στο εργασιακό νομοσχέδιο!

UNIPRO: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, για Φοιτητικές Εργασίες – Projects – Πτυχιακές – Διπλωματικές?

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο