Θέματα υγείας

Κοριτσάκι πάσχει από το «Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών» – Δείτε φωτογραφίες και video

Η Lyla-Grace Barlow έχει σπαστά, μόνιμα φριζαρισμένα μαλλιά και δεν θα μπορέσει ποτέ να τα ισιώσει, όχι επειδή βαριέται ή δεν της αρέσει. Η Lyla είναι μια από τις περίπου 100 περιπτώσεις ανθρώπων παγκοσμίως, που νιώθουν ανείπωτο πόνο όταν καλούνται να χτενίσουν τα μαλλιά τους.
 
einstein

Πρόκειται για το «Σύνδρομο Αχτένιστων Μαλλιών», μια σπάνια ιατρική πάθηση, από την οποία έπασχε και ο Αϊνστάιν. Η συγκεκριμένα πάθηση προκαλείται από μια μετάλλαξη γονιδίου, που κάνει το σχήμα των θυλάκων της τρίχας να παίρνει σχήμα καρδιάς αντί για κύκλο.

Οι γονείς της Lyla, Alex και Mark Barlow, έχουν προσπαθήσει αμέτρητες φορές να χτενίσουν τα μαλλιά της 5χρονης κόρης τους, χωρίς καμία επιτυχία. Η Alex έχει δηλώσει στη Dailymail: “Όταν η Lyla ήταν μικρή, τα μαλλιά της στέκονταν όρθια, όπως του Sonic του Σκατζόχοιρου. Σήμερα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βουρτσίσω τα μαλλιά της και όταν το προσπαθώ, βάζει τα κλάματα. Αλλά της λέμε να νιώθει καλά για τα μαλλιά της, γιατί είναι σπάνια και όμορφα.”
 
3ED9256800000578-0-image-m-18_1491077494985-600x507
 
Στο κομμωτήριο:

«Μια κομμώτρια μου είχε πει: «Δοκιμάσατε ποτέ να της κάνετε ντεκαπάζ;» Όταν της είπα ότι ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο, απάντησε: «Λοιπόν, ποτέ μου δεν έχω δει τέτοια μαλλιά. Δεν ξέρω τι να της τα κάνω.» Επίσης όταν πάμε για μπάνιο στην παραλία, τα μαλλιά της φουντώνουν κι άλλο κι αποκτούν μια σχεδόν συρμάτινη υφή.»

Όταν μια ομάδα επιστημόνων ανέλυσε το DNA των μαλλιών της Lyla και επιβεβαίωσαν ότι πάσχει από την ίδια πάθηση με τον Αϊνστάιν, το μικρό κορίτσι από το Derby της Αγγλίας και οι γονείς του, αντέδρασαν με χιούμορ.
 
61ac3779e417a8c39e2bf7fd797e5186

Δείτε το video

 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο