Σημαντικός αριθμός ενεργών και διατελεσάντων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνονται στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2023 σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης του Πανεπιστημίου του Stanford.
Η εν λόγω ανάλυση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την ερευνητική ομάδα του Καθ. Ιωάννη Ιωαννίδη από το Meta-Research Innovation Center του Πανεπιστημίου του Stanford (βλ. https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw) και βασίζεται σε τυποποιημένους δείκτες ετεροαναφορών και απήχησης, με στοιχεία τα οποία αντλούνται από τη βάση Scopus του Elsevier, και αφορούν τις δημοσιεύσεις περίπου 9 εκατομμυρίων επιστημόνων στον επιστημονικό τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται διεθνώς.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη λίστα (https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2024/09/Συνημμένο_1.pdf) η οποία αναφέρεται στον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου κατά τη χρονική περίοδο 1996-2023, βρίσκονται 102 ενεργά και διατελέσαντα μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών, σε σύνολο 1065 επιστημόνων από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας.
Στη δεύτερη λίστα (https://www.upatras.gr/wp-content/uploads/2024/09/Συνημμένο_2.pdf) που αφορά τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου για το έτος 2023, ο αριθμός των ενεργών μελών του Πανεπιστημίου είναι 81 σε σύνολο 1019 επιστημόνων από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.
Οι Πρυτανικές Αρχές συγχαίρουν όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου Πατρών τα οποία συνεχίζουν να προσφέρουν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και νιώθει ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για όσες και όσους συνέβαλαν διαχρονικά σε αυτή τη σημαντική διάκριση η οποία είναι μία ακόμη αναγνώριση του υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκού και ερευνητικού έργου το οποίο πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Για να είμαστε αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων