Συνταγές

Λαχταριστό γαλακτομπούρεκο από τον Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγα! Δείτε τη συνταγή

CAM02086από τον Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγααπό το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας  (Γούναρη 150, Πάτρα – τηλ. 2610. 323.695)     

Το απαιτεί η εποχή και το προτιμούν όλοι, μικροί και μεγάλοι!!! Το λαχταριστό παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με αγνά υλικά και μια συνταγή απόλυτα γευστική θα φτιάξουμε και θα γλυκάνουμε την περίοδο της αποκριάς. 

galaktompoureko-3-juniorsclub

Το σιροπιαστό γλυκό ταψιού, το οποίο μεγάλωσε γενιές και γενιές, συνδυάζει το τραγανιστό σιροπιασμένο φύλλο και την αφράτη κρέμα που μοσχοβολά μπαχάρια και βανίλια!

Είτε σε μικρά ατομικά σχέδια, είτε στο παραδοσιακό ταψί, το γαλακτομπούρεκο είναι το γλυκό που αγαπάμε!

Στο Ζαχαροπλαστείο Πλέγας ακολουθούμε τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής και σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε το γαλακτομπούρεκο μας!!! 

Αυτά τα μυστικά θα μοιραστούμε μαζί σας, για να γευτείτε κι εσείς το πιο λαχταριστό γλυκό του χειμώνα!!! Να θυμάστε όλα τα μυστικά κρύβονται στην ποιότητα των υλικών σας!

Υλικά:

galaktompoureko-1-juniorsclub

320 γρ. φύλλο (για γαλακτομπούρεκο ή μπακλαβά)
1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
4 φλ. ζεστό γάλα
1/2 στικ βανίλια (Μαδαγασκάρης)
1 φλούδα λεμονιού
3/4 φλ. βούτυρο
Κανέλα για το τέλος
Για το σιρόπι: 3 φλ. ζάχαρη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρη ζάχαρη) 1 1/2 φλ. νερό 1/2 λεμόνι χυμός 1 ξύλο κανέλας Λίγα καρφάκια γαρίφαλου Εκτέλεση: galaktompoureko-4-juniorsclub

Ξεκινάμε με χτύπημα καλό στο μίξερ, των υλικών μας. Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σύρμα έως ότου πήξει. Συμπληρώνουμε την βανίλια ή την φλούδα λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Λιώνουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί. Προσοχή! Αλείφουμε κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο. Υπολογίστε σαν βάση τα μισά περίπου φύλλα.

Προσθέτουμε την κρέμα και έπειτα με την ίδια διαδικασία τοποθετούμε επάνω τα επόμενα φύλλα, ένα-ένα.

Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε τετράγωνα κομμάτια για να μπορεί να σερβιριστεί εφόσον ψηθεί.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C-200°C για 35′ περίπου.

Μόλις γίνει το αφήνεται να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε μερικά γαρύφαλλα και το ξύλο κανέλας και εφόσον το σιρόπι μας έχει δέσει το ρίχνουμε στο γαλακτομπούρεκο και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο. Πασπαλίζουμε και λίγη κανέλα από επάνω και είναι έτοιμο!!!

Αφήστε το να κρυώσει καλά, να πιει το σιρόπι και μετά απολαύστε το!!!! galaktompoureko-2-juniorsclub

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο