Άσκηση

10 λόγοι που θα σε πείσουν να ασκείσαι καθημερινά!

Όλοι ξέρουμε πως το να γυμνάζεσαι είναι πολύ καλό για την υγεία σου. Δες εδώ όμως 10 λόγους που θα σε πείσουν για να γυμνάζεσαι καθημερινά!

1ο. Θα βελτιώσεις τη μνήμη σου

Έχεις παρατηρήσει ότι σκέφτεσαι με πιο καθαρό μυαλό μετά τη γυμναστική; Όχι μόνο ο εγκέφαλος λαμβάνει περισσότερη ενέργεια και οξυγόνο, αλλά πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη σου και να σε βοηθήσει στο να “μαθαίνεις” ευκολότερα.

9. Αποκτάς καλύτερη στάση

Η καλή στάση του σώματος, και ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσεις την στάση είναι να εξασκήσεις τους μύες που “κρατάνε¨την πλάτη σου. Η τακτική άσκηση θα σε βοηθήσει αρκετά στο να φτιάξεις την στάση του σωματός σου.

8. Θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου

Όπως η γυμναστική βελτιώνει την εμφανισή σου, έτσι και αυτόματα ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου. Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Η άσκηση σε κάνει να νιώθεις πιο κοινωνικός (όταν είσαι σε γυμναστήριο) και σε βοηθά στο να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

7. Θα σου φύγει το άγχος

Όλοι έχουμε στρες στη ζωή μας, άλλοι πιο έντονο και άλλοι όχι τόσο. Με το να γυμνάζεσαι όχι μόνο ενεργοποιούνται ενδορφίνες που μειώνουν στο άγχος που μπορεί να νιώθεις, αλλά απασχολείσαι και ξεχνιέσαι.

6. Θα κοιμάσαι καλύτερα

Αν έχεις πρόβλημα να κοιμηθείς το βράδυ, έρευνες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση δύναται να σε βοηθήσει στο να κοιμηθέις ευκολότερα και καλύτερα.  Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι το πρωί ή το απόγευμα και όχι πριν τον ύπνο, γιατί μπορεί να πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα!

20-Minutes-Can-Do-Wonders-Check-Out-How

5. Περισσότερη ενέργεια

Αν και όταν γυμνάζεσαι εκείνη τη στιγμή ίσως νιώθεις ότι σου έχει φύγει μπόλικη ενέργεια, θα δεις πως θα νιώθεις περισσότερη ενέργεια μακροπρόθεσμα. Θα έχεις περισσότερη όρεξη και αντοχή στο να κάνεις πράγματα, ενώ θα είσαι και πιο παραγωγικός.

4. Καλύτερο σεξ

Τι έγινε; Σου τραβήξαμε την προσοχή; Έρευνες έχουν δείξει ότι η συχνή άσκηση μπορεί να αυξήσει την ερώτικη διάθεση και να μειώσει την στυτική δυσλειτουργία! Όποτε… ξεκίνα γυμναστική!

3. Θα αρρωσταίνεις λιγότερο

Σε κανέναν δεν αρέσει να αρρωσταίνει και η άσκηση μπορεί να βοηθήσει. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αυτοί που γυμνάζονται τακτικά έχουν μικρότερη πιθανότητα να αρωστήσουν από αυτούς που δεν ασκούνται.

2. Θα ζήσεις περισσότερο

Δεν αποτελεί μυστικό πως η υγιεινή ζώη αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Είναι αλήθεια πως αν “κάθεσαι” όλη μέρα αυτό θα σε… “σκοτώσει!”

1. Απλώς θα είσαι πιο χαρούμενος!

Αν συνδυάσεις όλα τα παραπάνω σίγουρα γίνεσαι πιο χαρούμενος. Ακόμα, κατά τη διάρκεια που ασκείσαι ενεργοποιούνται στον οργανισμό ενδορφίνες που πετυχαίνουν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Δηλαδή να είσαι χαρούμενος!!!

Σας προτείνουμε την γυμναστική χωρίς βάρη. Στην Ελλάδα και κυρίως στην Πάτρα, υπάρχει γυμναστήριο που συνδυάζει την αυτοάμυνα με το calisthenics και την αερόβια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο