Ζώδια

Η μαμά Λιοντάρι (Ιούλιος 23 – Αύγουστος 22)

 Τα δυνατά της σημεία

Της αρέσει το παιχνίδι

Η μαμά Λιοντάρι είναι η πιο ζωντανή, πιο ενεργητική μαμά του Ζωδιακού. Είναι τρυφερή αλλά και η ψυχή του πάρτι. Δεν είναι απλά μαμά, αλλά παρέα για παιχνίδι. Φροντίζει, τα παιδιά της να είναι πάντα απασχολημένα σε μαθήματα πιάνου, χορού, αθλήματα, δραστηριότητες. Μπορεί να τους λείπει ύπνος αλλά σίγουρα θα μεγαλώσουν με γνώσεις και δημιουργικότητα. Της αρέσει να καταγράφει τα πάντα, από την πρώτη λεξούλα του παιδιού μέχρι την ημερομηνία που πήρε δίπλωμα οδήγησης και οτιδήποτε άλλο. Το Λιοντάρι είναι ένα περήφανο ζώδιο και καμαρώνει για τα παιδιά του. Αυτά είναι το μεγαλύτερό της επίτευγμα και τα προωθεί να πάρουν βραβεία, μετάλλια, να φτιάχνουν χειροποίητες κάρτες για τη Μέρα της Μητέρας και ό,τι άλλο εμπεριέχει συναίσθημα.

Είναι ηγέτης

Ποιος είναι το αφεντικό; Η μαμά Λιοντάρι! Η αυτοπεποίθηση του Λιονταριού βγαίνει μπροστά όταν χρειάζεται. Έχει πολύ ενέργεια, μαθαίνει καινούργια πράγματα και θεωρεί ότι ποτέ δεν είναι μεγάλη για να μάθει. Η απίστευτη θέληση και η φιλοδοξία της, γίνονται παράδειγμα για τα παιδιά της τα οποία νοιώθουν ασφαλή κάτω από την έντονη προστασία της. Ακόμα και όταν δυσκολεύεται οικονομικά, η μαμά Λιοντάρι κάνει τα πάντα για να μη λείψει τίποτα από τα παιδιά της. Όταν θέλει κάτι το κυνηγάει, όπως το λιοντάρι στη ζούγκλα. Θέλει τα παιδιά της να έχουν τα καλύτερα εφόδια ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι αυτή θα κάνει όλη τη δουλειά για αυτό. Η μαμά αυτή, όμως, δεν θα κρύψει αλήθειες για τη ζωή από τα παιδιά της. Θα μιλήσει ευθέως για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και θα αποκαλεί με το κανονικό τους όνομα τα ιδιαίτερα όργανα του σώματος. Αντί να τα νταντεύει τα προωθεί να στη δημιουργικότητα και έτσι δεν έχουν χρόνο για να μπλέξουν. Καλή στρατηγική!

Τα δύσκολα σημεία της

Εγωκεντρική

 Ο Λέων ορίζεται από τον Ήλιο – όπως όλοι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από αυτόν, έτσι και η μαμά Λιοντάρι λειτουργεί σαν να είναι το κέντρο του κόσμου. Το να είναι μια μαμά με αυτοπεποίθηση δεν είναι κακό, αλλά το να φέρεται στα παιδιά σαν μέρος της καλής της εικόνας, αυτό είναι.

 Γίνεται δραματική

Συχνά αναφωνεί «ωχ Θεέ μου». Ερωτεύεται έντονα ανθρώπους, χόμπι, βιβλία και ό,τι άλλο και το ίδιο εύκολα της περνάει. Καταπιάνεται σε βάθος με κάτι που της αρέσει και όταν υπάρχει πρόβλημα θέλει να το λύσει άμεσα. Υπάρχουν περίοδοι που όλα της μοιάζουν να είναι χάλια και αυτό δημιουργεί χάος στο σπίτι. Αν αντιδρά υπερβολικά, τα παιδιά της κινδυνεύουν να ταράζονται για απλά πράματα όποτε π.χ. αποτυγχάνουν στο τουρνουά σκάκι ή ξεχνούν τη μπλούζα τους στο σινεμά ή τσακώθηκαν με άλλο παιδάκι στην παιδική χαρά. Ε, δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Μην εξαντλείσαι μαμά Λιοντάρι. Εξάλλου, μέχρι μια ηλικία, το παιδί σας δεν θυμάται όλα αυτά στα οποία το πηγαίνετε και τις δραστηριότητες που εμπλέκεται.

 

Διάσημες μαμάδες Λέαινες: Άντζελα Δημητρίου, Μαντόνα, Χάλυ Μπέρυ, Τζένιφερ Λόπεζ, Σάντρα Μπούλοκ

Μετάβαση στο περιεχόμενο