Προτεινόμενο Συνταγές

Μάθε πώς και που φυλάσσεται το φαγητό που θα περισσέψει!

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

To αρνάκι έχει την τιμητική του στα περισσότερα σπίτια την Κυριακή του Πάσχα!!! Τα φαγητά πολλά και όλες οι καλές μαγείρισσες δίνουν μάχη με την κουζίνα τους για να γεμίσει το πασχαλινό τραπέζι με νόστιμα εδέσματα! Πολλές φορές όμως, οι πιατέλες δεν αδειάζουν και τα φαγητά αποθηκεύονται για την επόμενη ημέρα! Αυτό θέλουμε να προσέξετε σήμερα και κάθε μέρα!!!

Όλα τα μαγειρεμένα φαγητά πρέπει ή να ξαναζεσταθούν ή να τοποθετηθούν στο ψυγείο ή την κατάψυξη 2 ώρες μετά το μαγείρεμά τους κι αν ο καιρός είναι ζεστός, το διάστημα αυτό μειώνεται στη μία ώρα.

-Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, μη φυλάσσετε τα αποφάγια για περισσότερες από 4 ημέρες και αν σας μυρίσουν περίεργα ή έχουν αμφίβολη όψη, καλύτερα να μην τα δοκιμάσετε.

-Όταν τα ξαναζεστάνετε, φροντίστε να τα ζεστάνετε καλά, γιατί αν είναι μισο-ζεσταμένα, αυξάνετε την πιθανότητα δηλητηρίασης. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε σωστά καθώς τα ζεσταίνετε στους 80 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να αποκτήσει το φαγητό την ίδια θερμοκρασία παντού.

-Τοποθετήστε το φαγητό που περίσσεψε σε μικρά και χαμηλά τάπερ και καλύψτε τα καλά. Μην τα βάζετε ακριβώς δίπλα σε άλλα τάπερ και προτιμήστε να αφήνετε λίγο κενό μεταξύ τους, έτσι ώστε να ψύχονται καλύτερα. Τα μικρά μεγέθους τάπερ, επίσης, πετυχαίνουν ακριβώς αυτό, αφού στα μεγάλα, το φαγητό που βρίσκεται στη μέση παραμένει ζεστό για περισσότερο χρόνο, αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων, χωρίς να υπάρχει μια ορατή αλλοίωση στο φαγητό.

Πασχαλινά αυγά: Πόσο διαρκούν εκτός ψυγείου

Juniorsevents: 50 μοναδικά παιχνίδια για παιδικά party που θα μείνουν αξέχαστα στα παιδιά σας!!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο