Ζώα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του βυθού και της ακτής στην παραλία του Κάστρου στο Ρίο από τους Patrinistas

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 2 Απριλίου 2017,η δράση των Patrinistas “Καθαρισμός βυθού – ακτής της παραλίας του Κάστρου Ρίου”, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής καμπάνιας “Let’s do it Greece 2017″ που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για έκτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, φροντίζοντας έμπρακτα για την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, καθώς χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά της Ελλάδας, καθαρίζουν την χώρα, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

​Περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ομάδων Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και Gefyristas και του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου και συμμετείχαν χθες στην δράση μας, καθαρίζοντας την ακτή και το βυθό της παραλίας πέριξ του Κάστρου Ρίου καθώς επίσης και την ακτή αριστερά της Δυτικής Προβλήτας.

539898-610681825795775-3927056347416438732-n_orig

Καθαρίσαμε κατ΄ εκτίμηση μια έκταση μεγαλύτερη των 1000 μέτρων και συνολικά μαζέψαμε περίπου 100 μεγάλες σακούλες με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια (κυρίως οργανικά υλικά όπως καλάμια, ξύλα, κλαδιά, γόπες, ρουχισμός, παπούτσια κ.λπ.) και περίπου 70 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα σκουπίδια (χαρτιά, πλαστικά, γυαλί, αλουμίνιο, σακούλες πλαστικές – χάρτινες , κονσέρβες, φελιζόλ, λάστιχα, σαμπρέλες, αναπτήρες, ποτήρια, παιχνίδια, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων κ.λπ.). Όλα τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια περισυνελέγησαν από απορριμματοφόρο όχημα που διέθεσε ο Δήμος Πατρέων ειδικά για την δράση μας, ενώ τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια τοποθετήθηκαν για αποκομιδή στους ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης. Ξεχωριστά μαζεύτηκαν περίπου 10 κιλά πλαστικά πώματα μπουκαλιών για αξιοποίηση μαζί με άλλη ποσότητα από αντίστοιχες δράσεις (αγορά αναπηρικού αμαξιδίου). 

Την δράση μας υποστήριξαν η Εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα το εργοστάσιο στο Δρέπανο Αχαΐας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, παρέχοντας υλικά  υποστήριξης της δράσης και είδη διοικητικής μέριμνας των συμμετεχόντων εθελοντών. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης από την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ σε συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. 

Στην δράση μας, πέραν των διοργανωτών, συνέδραμαν – συμμετείχαν ενεργά:
1. Η πρόεδρος και μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ρίου “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”.
2. Εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 15ο Γυμνάσιο Πατρών.
3. Μέλη του Συλλόγου “Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ”.
4. Μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Πάτρας (ΕΟΣ).
5. Φοιτητές της Φοιτητικής Εθελοντικής Ομάδας “ESN UOPA – Social Erasmus”.
6. Στελέχη – εργαζόμενοι της Εταιρείας ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα του εργοστασίου στο Δρέπανο Αχαΐας. 
7. Η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ρίου Κα. Νιάρου Μαρία και αρκετοί κάτοικοι – παιδιά, από την περιοχή του Ρίου και του Ακταίου.  
8. Αυτοδύτες του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρίου.
9. Μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).
10. Μέλη πολλών Εθελοντικών Ομάδων – Συλλόγων της περιοχής.
11. Εκπαιδευτικοί με τα παιδιά τους και φοιτητές, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
12. Δεκάδες κάτοικοι και παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

17629938-10212439331278723-2824723516237788833-n_orig

​Στη δράσης μας, ως Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε ενεργά ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Κος Δημήτρης Δριβίλας, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί – συνομιλήσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες φίλους Εθελοντές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ :

1. Όλους τους φίλους – εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια  στον καθαρισμό του βυθού και της ακτής της παραλίας Κάστρου Ρίου . Η συμμετοχή σας ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Όλοι συνέβαλαν με το τρόπο τους, μα πιο πολύ τα μικρούλια μας, τα νήπια, τα παιδιά και τα λυκόπουλα …. οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου !!!
2. Την Εταιρεία ΤΙΤΑΝ Α.Ε. και συγκεκριμένα το Εργοστάσιο στο Δρέπανο Αχαΐας για την παροχή – προσφορά υλικών υποστήριξης της δράσης (σακούλες, γάντια, τσουγκράνες, φτυάρια, μπλουζάκια, νερά, σάντουιτς κλπ) 
3. Την Εταιρεία ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε για την παροχή – προσφορά υλικών υποστήριξης της δράσης (πανό δράσης, καπελάκια κλπ) και την συνδρομή στη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης σε συνεργασία με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ. 
4. Την Εταιρεία ΟΛΥΜΙΑ ΟΔΟΣ για την παροχή – προσφορά υλικών υποστήριξης της δράσης (πανό δράσης, καπελάκια, γάντια, βιοδιασπώμενες σακούλες κλπ) και την συνδρομή στη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης σε συνεργασία με την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
5. Τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), για την επιπρόσθετη συνδρομή τους σε τυχόν θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών.
6. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Γραφείο Τύπου), για την συνδρομή – υποστήριξη, στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση – δημοσιοποίηση της δράσης μας και την παροχή υλικών υποστήριξης της (πανό Περιφέρειας κλπ).
7.Το Τμήμα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, για την άψογη συνεργασία και την συνδρομή στην αποκομιδή των σκουπιδιών .
8.Την Ομάδα συντονισμού του Let’s Do It Greece 2017, για την συνδρομή – υποστήριξη τους, στην όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση – δημοσιοποίηση της δράσης μας και την παροχή υλικών υποστήριξης της (σακούλες- γάντια SANITAS κλπ). 
9. Τα ΜΜΕ Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας γενικότερα (έντυπα και ηλεκτρονικά) και τους φίλους δημοσιογράφους για την ανιδιοτελή συνδρομή – υποστήριξη τους, στην όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή – δημοσιοποίηση της δράσης μας, με την ανάρτηση επαναλαμβανόμενων δελτίων τύπου, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο