Όπως αναφέρει το περιοδικό “Good”, είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις το θύμα που επρόκειτο να πνιγεί, όπως κάνει ο ναυαγοσώστης σε αυτό το βίντεο.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC), υπήρχαν 364 θανατηφόροι πνιγμοί στην πισίνα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 15 μέσα στο 2012.
Η Daily Mail αναφέρει πως περίπου τα μισά παιδιά που πεθαίνουν από πνιγμούς βρίσκονται σχεδόν 25 υάρδες από τους γονείς τους ή κάποιον άλλον ενήλικο.
https://youtu.be/4sFuULOY5ikΜε το καλοκαίρι να έρχεται, είναι σημαντικό να θυμόμαστε τους κανόνες ασφαλείας της πισίνας.
Η ιστοσελίδα της “CPSC’s Pool Safely” προσφέρει μερικές απλές οδηγίες ασφαλείας σε πισίνες και σπα. Αυτές περιλαμβάνουν:
- “Παρακολούθα συνεχώς το παιδί σου και να είσαι σε επιφυλακή” – Όπως δείχνει το βίντεο, ο καθένας μπορεί να κινδυνεύσει από τη μια στιγμή στην άλλη. Μην παίρνεις τα μάτια σου από το παιδί σου
- “Μάθε κι εξάσκησε τις δεξιότητές που χρειάζεται στη θάλασσα σχετικά με την ασφάλεια σου” – Δε χρειάζεται μόνο να ξέρεις να κολυμπάς καλά, αλλά αδήριτη ανάγκη αποτελεί να έχεις γνώση στις πρώτες βοήθειες και στην ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.
- “Έχε τον κατάλληλο εξοπλισμό αν η πισίνα σάς ανήκει” – Αυτό περιλαμβάνει εξοπλισμό διάσωσης (σχοινί, κουλούρα κλπ) και πλήρη περίφραξη. Όλες οι πόρτες και τα παράθυρα που οδηγούν στην πισίνα πρέπει να είναι ασφαλή και να εμποδίζουν την πρόσβαση των μικρών παιδιών στην πισίνα.
Από τη στιγμή που δε μπορείς να βασίζεσαι πάντα στον ναυαγοσώστη, είναι πιο σημαντικό να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος.
]]>