Επικαιρότητα Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Νέα μέτρα για τον Κορονοϊό: Δείτε που είναι Υποχρεωτική η μάσκα?

Υποχρεωτική η  χρήση μάσκας για όλους είναι σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό! Τώρα στα σούπερ μάρκετ τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους πελάτες, σε καταστήματα αλλά κυρίως τα Μέσα μαζικής μεταφοράς, πρέπει να φοράνε μάσκα μικροί και μεγάλοι.Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η μη συμμόρφωση των πολιτών επιφέρει πρόστιμο.

Η προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό είναι υποχρεωτική: 

στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

στα ταξί

στα νοσοκομεία

στα ιατρεία

στα διαγνωστικά κέντρα

στα κέντρα αισθητικής 

στα σούπερ μάρκετ

στα πλοία

στα αεροπλάνα

Παράλληλα, σε ισχύ παραμένει και το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Ειδικότερα, στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται:

«Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, καθώς και εντός των οχημάτων και συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας. Στην περίπτωση που σε αστικά λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό το οποίο απομονώνει τον οδηγό από τους υπόλοιπους επιβάτες, συστήνεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον οδηγό. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει και για τους οδηγούς των μέσων σταθερής τροχιάς και των σιδηροδρομικών οχημάτων, στα οποία απομονώνεται η θέση του οδηγού από τον υπόλοιπο συρμό ή μέσο. Για κάθε παράβαση των διατάξεων του παρόντος, επιβάλλεται με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ».

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: 

4 συμβουλές για να αποφύγετε την ακμή λόγω της προστατευτικής μάσκας

Τι πρέπει να περιέχει το μικρό φαρμακείο του καλοκαιριού?

Έρευνα: Θα κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες;

facebook-fylladio_2-juniorsclub

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο