Αθλητισμός

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών στον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα Ακριτικών Νησιών «Κύπελλο Καστελόριζο 2015»

Επέστρεψε, χτες αργά, από το Καστελόριζο η αποστολή του Ι.Ο. Πατρών

Η διοργάνωση στο πανέμορφο Καστελόριζο είχε απόλυτη επιτυχία και συνάμα εθνικά και κοινωνικά οφέλη. Η διοργάνωση άνοιξε, συν τοις άλλοις, ένα νέο δρόμο αξιοποίησης δυνατοτήτων του ελληνικού αθλητισμού για εθνικά και κοινωνικά οφέλη.

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία απέδωσε καρπούς.

Η… απόβαση 900 ατόμων στο ακριτικό νησί μετρήθηκε κοινωνικά, αθλητικά, οικονομικά. Με μία λέξη εθνικά.

Οι αθλητές του Ομίλου μας, που εκπροσώπησαν όχι μόνο την πόλη μας αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτιοδυτικής Ελλάδας, συμμετείχαν μαζί με άλλους αθλητές πολλών Ομίλων από όλη την Ελλάδα αλλά κι από την Κύπρο στο «Κύπελλο Καστελόριζο 2015».

Όλοι μετακινήθηκαν από το Λαύριο στη Μεγίστη (το παλιό ελληνικό όνομα του νησιού) με το πλωτό παλάτι Aegean Paradise. Πλημμύρισε το γραφικό λιμάνι… Ελλάδα! Το χάρηκε ο τοπικός πληθυσμός.

Παράλληλα, η διοργάνωση προσέφερε επί 3ήμερο ιατρικές υπηρεσίες με όλες τις ειδικότητες γιατρών, με την υποστήριξη νοσηλευτών. Μετακινήθηκαν κι αυτοί με τους 900 επιβάτες του Aegean Paradise.

Τα ελληνικά πανιά πλημμύρισαν την απόμακρη γωνιά του Αιγαίου μας. Αν κι ο καιρός δεν βοήθησε τα μέγιστα, έγιναν, τελικά, ιστιοδρομίες. Αναδείχθηκαν νικητές σε όλες τις κατηγορίες αλλά… το Καστελόριζο κέρδισε το Κύπελλο. Συμμετείχαν 70 αθλητές laser (6ος ο Λάμπρος Γεωργόπουλος, 15ος ο Βασίλης Χάχαλης και 16ος ο Αχιλλέας Αργυρίου), 180 optimist (10ος ο Νικόλας Γεωργόπουλος και 8ος ο Μάριος Γεωργόπουλος στα junior) και 70 techno.

kastelorizo

Κέρδισε κι η Ιστιοπλοΐα. Χάζευε ο κόσμος την προετοιμασία των σκαφών από τα παιδιά!!! Απόλαυσε την τεχνική τους δαμάζοντας ανέμους και κύματα. Έχουν λαμπρό μέλλον έλεγαν!!!

Η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, η οποία ήταν παρούσα εκεί κι έγινε με πολλή θέρμη δεκτή είπε «Όλοι τους ήταν μία εικόνα… χίλιες λέξεις. Αυτά τα παιδιά είναι η μεθεπόμενη γενιά Ολυμπιονικών της πατρίδας μας»!

kastelorizo_iop.png

Μετάβαση στο περιεχόμενο