Απόψεις Προτεινόμενο

Ο Καθηγητής Ε. Γαλλόπουλος για την εκλογή του νέου Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών

elena-1της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου 

 elena_juniorsclub

Με την εκλογή του νέου Πρύτανη, Χρήστου Μπούρα, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είναι αναμενόμενο ιδίως λόγω κορονοϊού ό,τι θα δοθεί έμφαση στη ψηφιακή τεχνολογία. Είναι σημαντικό άλλωστε να τονίσουμε ότι ο καθηγητής και νυν Πρύτανης, διδάσκει στην πολυτεχνική σχολή ΤΜΗΥΠ – Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Το γεγονός ό,τι ο Πρύτανης ανήκει στην οικογογένεια Η/Υ και πλέον τίθεται θέμα επιτακτικής προσαρμογής η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, συνέβαλε στην εκλογή του. Άλλωστε και ο ίδιος έχοντας την εμπειρία ως αντιπρύτανης την προηγούμενη τετραετία, γνωρίζει ό,τι τον περιμένουν πολλές αλλαγές, νέα δεδομένα και μια θητεία όπου θα πρέπει να αποδείξει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου Πατρών.  

Σε ένα εξελισσόμενο Πανεπιστημιακό ίδρυμα, ευελπιστεί η πλειοψηφία των καθηγητών και λεκτόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία επέλεξε το πρυτανικό σχήμα με επικεφαλής τον Χρήστο Μπούρα για να διοικήσει την επόμενη τετραετία.   

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το juniorsclub.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΤΜΗΥΠ, καθηγητή Ευστράτιο Γαλλόπουλο, ο οποίος δήλωσε σχετικά με την εκλογή του συναδέλφου του, κ. Χρήστου Μπούρα, στο ανώτατο διοικητικό αξίωμα του Πανεπιστημίου:

gallopoulos

 

“Πρόκειται για μεγάλη τιμή και ιστορική στιγμή για το Τμήμα, 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο κ. Μπούρας είναι Καθηγητής του Τμήματος, με μακρόχρονη διδακτική και ερευνητική συνεισφορά σε ζητήματα αιχμής στην Επιστήμη και Τεχνολογία Η/Υ και Πληροφορικής και με μία πολύ πετυχημένη θητεία ως Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών Υποθέσεων.

Πρόκειται επίσης για μια ιδανική συγκυρία, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου να έχει το προφίλ του κ. Μπούρα, καθώς διανύουμε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ευρύτατη εμπλοκή της Πληροφορικής στην πλειονότητα των ζητημάτων (πανεπιστημιακών αλλά και γενικότερα, κοινωνικών), με εξέχον παράδειγμα τη διαχείριση των επιπτώσεων της κρίσης του Covid.”

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Μπούρας – ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών: Με σχέδιο και δουλειά, ξεκινάμε αμέσως

Συνέντευξη με τον καθηγητή Σωτήρη Νικολετσέα: Η διάκριση, η σχέση με τους φοιτητές και η έρευνα στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things, ΙοΤ)

Συνέντευξη Μανώλη Σφακιανάκη – Απαντά σε εφήβους: “Ποτέ δεν έχουμε τεθεί ενάντια στη χρήση των social media από παιδιά”

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο