Επιστημονικά Νέα

Ο Κύπριος Στέργιος Παλπάνης σε αποστολή για τον πλανήτη Άρη – Δείτε φωτογραφίες

Δεν πρόκειται για ταινία, παρόμοια με τον «Τhe Martian» ή το «Gravity», αλλά για πραγματικό γεγονός, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ένας Κύπριος.

της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Την εμπειρία να ζεις σε άλλο πλανήτη βιώνει ο Στέργιος Παλπάνης.  Ο 38χρονος από τη Λεμεσό άφησε δουλειά, φίλους και συγγενείς πίσω στην Κύπρο, πήρε το αεροπλάνο, διέσχισε τον Ατλαντικό και έφθασε στις εγκαταστάσεις του «Mars Desert Research Station», στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα της Mars Society,  στο πλαίσιο της εξερεύνησης, μέσω της τεχνολογίας, άλλων πλανητών σε σχέση με το ανθρώπινο είδος.

mars-kuprios-1-juniorsclub.gr

Ο Στέργιος σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Αγγλία και είναι κάτοχος μάστερ στην Περιβαλλοντική Διαχείριση. Εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Τομέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων.

mars-kuprios-2-juniorsclub.gr

Μία μοναδική εμπειρία

Από τις 24 Οκτωβρίου βρίσκεται, απομονωμένος μαζί με ελάχιστους ανθρώπους σε μία έρημο, που θυμίζει τον πλανήτη Άρη και προσπαθεί να επιβιώσει σε συνθήκες διαστήματος, ντυμένος αστροναύτης!

Η αποστολή για τον Στέργιο θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Η ιστοσελίδα, ToThemaOnline προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά κατέστη αδύνατον. Το μόνο που κατάφερε να πει μόλις πάτησε το πόδι του εκεί είναι ότι «ακόμα δεν το πιστεύω ότι είμαι εδώ».

mars-kuprios-4-juniorsclub.gr

mars-kuprios-3-juniorsclub.gr

πηγή:tothemaonline.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο