Σχέσεις

Οι 6 λόγοι που οδηγούν στο χωρισμό

Έρχεται η στιγμή που το καβγαδάκι γίνεται καβγάς, και ο καβγάς καθημερινή συνήθεια. Και πια δεν αντέχετε ο ένας τον άλλον. Είναι λίγο πριν από το τηλεφώνημα στον δικηγόρο, λίγο πριν το «ας το αφήσουμε καλύτερα». Ποιοι είναι οι 6 βασικοί λόγοι που σας κάνουν να τσακώνεστε; Δες παρακάτω:

Έχεις δέσει τον γάιδαρό σου. Σοφή η λαϊκή ρύση αφού μετά από χρόνια σχέσης δεν υπάρχει η παραμικρή έκπληξη ανάμεσα στα ζευγάρια. Ο ένας θεωρεί τον άλλον δεδομένο, και αυτό είναι η μεγαλύτερη παγίδα.

Σεξ μόνο στην επέτειο. Η γκρίνια, η κρεβατομουρμούρα, η βαρεμάρα οδηγούν συχνά τα ζευγάρια στην πλήρη αποξένωση. Το σεξ γίνεται μια ακόμα υποχρέωση, ένα ακόμα βάρος. Καμία χαρά στο κρεβάτι. Μόνο ροχαλητό.

Μαζί δεν κάνουμε. Χώρια όμως, μπορούμε; Νιώθεις ότι ο σύντροφός σου απομακρύνεται, δεν είναι παρών, είναι… αλλού. Έχει χαθεί η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας. Δεν σε καταλαβαίνει, δεν τον καταλαβαίνεις.

Βάζει λόγια στα παιδιά. Αχ, τι φταίνε και αυτά τα κακόμοιρα; Πολλές φορές όμως οι γονείς που είναι δυσαρεστημένοι στο γάμο τους, βάζουν στη μέση τον άμαχο πληθυσμό, τα παιδιά, και πετάνε από πάνω τους τις λεκτικές βόμβες. Τα παιδιά δικαιούνται να είναι ήρεμα και ευτυχισμένα.

Τσακώνεστε, τσακώνεστε, και όλα τα ίδια μένουν. Ποτέ δεν καταφέρνετε να καταλήξετε κάπου, να κάνετε ένα βήμα πίσω για τη χάρη της σχέσης σας, να συμβιβαστείτε έστω και λίγο. Και διαφωνείτε συνεχώς για τα ίδια και τα ίδια. Ένας επίπονος φαύλος κύκλος.

Η σύνδεση δεν είναι εφικτή. Η επικοινωνία μεταξύ σας έχει πολύ αδύναμο σήμα, μην πούμε ότι δεν πιάνει καθόλου. Δεν μιλάτε, δεν ανταλλάσσετε τις εμπειρίες σας, δεν γελάτε μαζί. Ότι σας ένωνε και ζωντάνευε την αγάπη σας, τώρα έχει χαθεί. Αν θέλετε να την ξαναβρείτε, το μυστικό κρύβεται στην επικοινωνία. Μιλήστε ειλικρινά μεταξύ σας. Μπορεί να υπάρχει ελπίδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο