Οικολογικά Νέα

ΟΗΕ: 67 κράτη υπέγραψαν τη συνθήκη για την προστασία των ωκεανών

Όπως ανέφερε ο επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, «με την υπογραφή της συνθήκης για την Ανοιχτή Θάλασσα, μπορούμε να προστατεύσουμε τους ωκεανούς από τις ανθρώπινες πιέσεις και να πλησιάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας για την προστασία τουλάχιστον 30% του πλανήτη έως το 2030».

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η εν λόγω συμφωνία θεωρείται καθοριστικής σημασίας από τον ΟΗΕ, ενώ έχει ως πρωταρχικό στόχο το γνωστό και ως «30 μέχρι το 30», δηλαδή να έχει τεθεί υπό καθεστώς προστασίας το 30% των εδαφών και των ωκεανών του πλανήτη έως το έτος 2030.

Οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη της συνθήκης ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, ενώ η συμφωνία υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ τον Ιούνιο. Σημειώνεται, όμως, πως για να τεθεί σε ισχύ η συνθήκη, πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια τουλάχιστον 60 χωρών.

Από την πλευρά του ο προσωρινός επικεφαλής της Greenpeace International, Μαντς Κρίστενσεν, έκανε λόγο για μία «καθαρά συμβολική στιγμή». Όπως σημείωσε, το «μπαλάκι» πέφτει τώρα στους πολιτικούς. «Αυτοί τώρα πρέπει να φέρουν τη συνθήκη στις πατρίδες τους και να διασφαλίσουν ότι θα επικυρωθεί σε χρόνο ρεκόρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

 

 

 

 

 

 

Μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των μικροπλαστικών – Προστίθενται σκόπιμα σε προϊόντα

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο