Travel / Αξιοθέατα

Οικογενειακές διακοπές: Φθινοπωρινή εξόρμηση στον Βόλο!!!

Ο Βόλος αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή φθινοπωρινού προορισμού για μια σύντομη εκδρομή, αλλά και όχι μόνο. Μέσα σε διάστημα 2 ή 3 ημερών προλαβαίνετε να δείτε τα απαραίτητα αξιοθέατα της πόλης και η οικογένεια μπορεί να βρει ενδιαφέρουσες επιλογές για κάθε μέλος της. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με το τρενάκι του Πηλίου αλλά και με τον συνδυασμό βουνού – θάλασσας.

Με δυο λόγια θα περάσετε υπέροχα μικροί και μεγάλοι!

*Mη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Σε 3,5 ώρες από την Αθήνα, σε μια εύκολη διαδρομή θα βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Εάν θέλετε να κάνετε μια ενδιάμεση στάση για να ξεμουδιάσουν τα παιδιά, μπορείτε να επιλέξετε τα Καμένα Βούρλα ή λίγο μετά τις Θερμοπύλες και το Μνημείο του Λεωνίδα με τους 300. Το Μουσείο των Θερμοπυλών λειτουργεί κατά τη χειμερινή περίοδο τις καθημερινές 08:00-17:00 και 10:00-18:00 τα Σαββατοκύριακα, ενώ κατά τη θερινή περίοδο τις καθημερινές 08:00-19:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 – 18:00. Διαφορετικά, στάση στα Καμένα Βούρλα για φαγητό στα ταβερνάκια και βόλτα στη παραλία.

Ο Βόλος προσφέρει πολλές επιλογές ανάλογα με το βαλάντιό σας και μπορείτε να επιλέξετε κάποιο κεντρικό ξενοδοχείο μέσα στη πόλη ή κάποιον ξενώνα στο καταπράσινο βουνό του Πηλίου.

Για να κάνετε ενδιαφέρουσα την εκδρομή σας στο Βόλο, θα πρέπει να επιλέξετε δραστηριότητες τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
(Νότια Πύλη, 38334, Βόλος, Τηλέφωνο: 24210 29844)
Ένας άρτια διαμορφωμένος χώρος που αξίζει να του δώσετε την πρέπουσα σημασία. Ένας πρώην βιομηχανικός χώρος, που έχει μεταμορφωθεί σε πλήρως επισκέψιμο μουσείο και αναδεικνύει την ευρύτερη βιομηχανική κληρονομιά του Βόλου και της Μαγνησίας. Η επίσκεψη γίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μέσα από τις κινούμενες και σταθερές μακέτες του παλιού εργοστασίου, τους μοχλούς και τα κουμπιά που τα παιδιά επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν αλλά και το εσωτερικό του εντυπωσιακού φούρνου ψησίματος τούβλων και κεραμιδιών. Μην παραλείψετε την πολύ χρήσιμη περιγραφή-εξιστόρηση του υπαλλήλου στην υποδοχή (tip!!). Ο χώρος διαθέτει και ένα πολύ όμορφο café για έναν καφέ ή κάποιο snack, όπου μπορείτε να δείτε και την ατμομηχανή και τα βαγόνια που μετέφεραν τον άργιλο. Το εισιτήριο στοιχίζει 3€ και υπάρχουν και μειωμένα εισιτήρια (1,5€).

Βόλτα στα χωριά του Πηλίου
(Νότια Πύλη, 38334, Βόλος, Τηλέφωνο: 24210 29844)
Σε πολύ μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο θα βρείτε τη Πορταριά και τη Μακρυνίτσα. Στα χωριά του Πηλίου μπορείτε να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια και τις πλατείες με τα πελώρια πλατάνια. Μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφία στην πλατεία της Μακρυνίτσας, στη κουφάλα ενός πλατάνου βγαλμένου από σκηνικό ταινίας του Harry Potter και να ψωνίσετε αναμνηστικά από τα παραδισακά μαγαζάκια!

Βόλτα με τον Μουτζούρη
(Άνω Λεχώνια, Τηλέφωνο: 24210-39723)
Μια βόλτα με τρένο δεν είναι μια συνηθισμένη εμπειρία για τα παιδιά. Ειδικά με το τρενάκι του πηλίου, καθώς είναι από τα ελάχιστα στον κόσμο, που κινούνται πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές μόλις 60 εκατοστών! Η μαγευτική διαδρομή ξεκινά από τον σταθμό στα Άνω Λεχώνια και με μια μόνο σύντομη στάση στην Άνω Γατζέα, καταλήγει στις πανέμορφες Μηλιές. Μέσα σε 90 λεπτά θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας τοξοτά γεφύρια, οργιώδης βλάστηση, στενά σήραγγες και όλες οι ομορφιές του Βουνού των Κενταύρων. Φυσικά οι Μηλιές διαθέτουν τα πάντα για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας μαζί με τα παιδιά.
Το τρενάκι του Πηλίου λειτουργεί μόνο την περίοδο από Άνοιξη έως φθινόπωρο με μόνο 1 ημερήσιο δρομολόγιο. Η αναχώρηση από τα Άνω Λεχώνια είναι στις 10.00 και η επιστροφή από Μηλιές στις 15.00. Το εισιτήριο με επιστροφή κοστίζει 18€, ενώ για τα παιδιά 10€.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οικογενειακές διακοπές: Καρυές Λακωνίας, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις του φθινοπωρινού δάσους

 

Οικογενειακές διακοπές: Δίλοφο, ένα από τα ομορφότερα Ζαγοροχώρια

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο