Θέματα Ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο σε σειρά συνέδριο του “Γίνε Άνθρωπος” με τίτλο “Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα”

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, κατά την συμπλήρωση των τριών χρόνων από τη δολοφονία της Σοφίας Σαββίδου και της Πολυξένης Μπέρδου, διεξήχθη την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023  το 4ο σε σειρά συνέδριο του “Γίνε Άνθρωπος”  με τίτλο “Ποτέ το θύμα δεν είναι μόνο ένα”, στην αίθουσα εκδηλώσεν “Μάριος και Δημήτριος Σουλούκος” του δημαρχείου Αχαρνών. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην μνήμη των δυο αδικοχαμένων γυναικών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2020, από τον  εν διαστάσει σύζυγο της Πολυξένης Μπέρδου.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην αίθουσα του δημαρχείου Αχαρνών, δηλώνοντας έμπρακτα την υποστήριξή του στο όραμα και στους σκοπούς του φορέα “Γίνε Άνθρωπος” που δεν είναι άλλοι απο την ενημέρωση των πολιτών, μέσα απο βιωματικές ιστορίες αλλά και επιστημονικές προσεγγίσεις, σχετικά με τις έννοιες της συγκατάθεσης, του σεβασμού που πρέπει να διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς και την έγκαιρη αναγνώριση χειριστικών και κακοποιητικών συμπεριφορών αλλά και την επαγρύπνηση της πολιτείας και την ετοιμότητά της σε ανάγκες παροχής προστασίας.

Οι πέντε μητέρες των δολοφονημένων γυναικών, η κα Ρόζα Φωτιάδου, μητέρα της Σοφίας Σαββίδου, η κα Αγγελική Μπέρδου, μητέρα της Πολυξένης Μπέρδου, η κα Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η κα Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς Μανωλακέλλη και η κα Κατερίνα Κώτη, μητέρα της Ντόρας Ζαχαριά, εισηγήθηκαν στο συνέδριο και μας παρουσίασαν μέσα απο τις δικές τους μνήμες, μέσα από τα δικά τους μάτια, τις κόρες τους, ο θάνατος των οποίων σηματοδότησε την αρχή ενός ατέρμονου αγώνα για μια κοινωνία καλύτερη και πιο ασφαλή για όλους τους πολίτες.

Τις εισηγήσεις των μητέρων ακολούθησε μια σειρά ομιλιών από καταξιωμένους επιστήμονες που θέλησαν να συνδράμουν με την επιστημονική τους κατάρτιση στον σκοπό αυτής της συνάντησης. Συγκεκριμένα η κα Μανουσία Κυπραίου, Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος-Ψυχοθερααπεύτρια, ο κ. Θανάσης Κατερινόπουλος, Ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Ποινικολόγος, Δρ Εγκληματολογίας, η κα Ανθούλα Ανάσογλου, Ποινικολόγος, Δρ Νομικής. Ακόμη εισηγήθηκαν η κα Μάρη Γαργαλιάνου, Διαπιστευμένη Life Coach και ο κ. Στέφανος Βούρος, Senior Copywrighter.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε και η συμβολή της κα Ιωάννας Παρασκευά, δημιουργού της διαδραστικής έκθεσης “I am not a doll”, μέσω της καλλιτεχνικής τοποθέτησης με τίτλο “Η δύναμη της τέχνης στην ενημέρωση και πρόληψη κακοποιητικών συμπεριφορών”.

Στο τέλος του συνεδρίου, τα μέλη του “Γίνε Άνθρωπος”, αρωγοί του συντονισμού  και των δράσεων του φορέα, τοποθετήθηκαν ανοιχτά σχετικά με τα στερεότυπα που κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή εκφράζοντας την αναγκαιότητα της αντιμετώπισής τους και της οριστικής εξάλειψής τους.

Το συνέδριο συντόνισε η κα Κέλλυ Ιωάννου, Ιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Γίνε Άνθρωπος” και Υπ. Διδακτωρ Εγκληματολογίας, οι γνώσεις και η επιστημονική κατάρτιση της οποίας έδωσαν πνοή σε ένα όραμα ενημέρωσης, πρόληψης και μέγιστης αγάπης κόντρα στο σκοτάδι, τον πόνο και την τραγωδία που γέννησαν οι αλλεπάλληλες δολοφονίες.

Τέλος, ο καλλιτεχνικός Bystander του “Γίνε Άνθρωπος”  Αντώνης Αγγελίδης μας παρουσίασε μέσα απο τη διαπεραστικότητα και την ευαισθησία της τέχνης τα δύο τραγούδια του “Γαρύφαλλο στην άμμο” και “Πιο δυνατός” μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσιμούρη, τραγούδια που γράφτηκαν με αφορμή τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν τη χώρα μας. 

 

 

 

 

 

 

 

Μεγάλη έρευνα για τη διαδικτυακή κακοποίηση των γυναικών δημοσιογράφων

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο