Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, για την 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό INTERNATIONAL STUDENT DESIGN COMPETITION 2021, #PCBeTheChange, του οποίου ο τελικός διεξήχθη στις 17/12/2021. Ο διαγωνισμός Innovation for Environmental Change #PCBeTheChange είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Altium (Upverter Education), IPC Education Foundation και Arduino για τη συμμετοχή, την εκπαίδευση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών στον σχεδιασμό PCB, με σκοπό την επίλυση των πιο απαιτητικών περιβαλλοντικών προκλήσεων στον κόσμο. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 88 ομάδες από 17 χώρες, ενώ στην τελική 5-άδα η Λέσχη Ρομποτικής είχε να συναγωνισθεί με ομάδες από πανεπιστήμια όπως: Curtin University (Perth Australia), University of San Diego (CA), Triton College (Illinois).
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Altium, αναγνωρίζοντας τη διεθνή απήχηση και εμπειρία των μελών-φοιτητών της Λέσχης Ρομποτικής, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με σκοπό την εκπαιδευτική και αναπτυξιακή αξιολόγηση των προϊόντων της. Για αυτό ευχαριστούμε θερμά τους Rea Callender (VP of Education Altium) και Janet Scherkenbach (Executive Assistant of Education Altium) για τη βοήθεια και εμπιστοσύνη που έδειξαν στους φοιτητές.
Η ομάδα που συμμετείχε στον διαγωνισμό αποτελείται από τους φοιτητές-μέλη της Λέσχης Ρομποτικής:
Αθανασίου Μικαέλλα, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών Λιμνίδης
Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Βέμης Νίκος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Μπάκνης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Χαχάλιος Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών με Team Leader τον: Ανδρουτσόπουλο Αριστείδη, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Επίσης, η Λέσχη Ρομποτικής κατέκτησε την 7η θέση στην κατηγορία Comodule Linefollowing του διαγωνισμού́ Robotex International με τo ρομπότ “Dromeas XIII”. Ο διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής Robotex International διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 5-7 Νοεμβρίου 2021. Φέτος συγκέντρωσε σε όλες τις κατηγορίες 600 συμμετέχοντες από 21 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας και περίπου 1500 επισκέπτες.
Στην ομάδα που εργάστηκε στα συγκεκριμένα ρομπότ του διαγωνισμού, συμμετείχαν οι παρακάτω φοιτητές της Λέσχης Ρομποτικής και μέλη της εκπροσώπησαν τη Λέσχη στον διαγωνισμό:
Ανδρουτσόπουλος Αριστείδης, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
Τερεζάκης Μιχάλης, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
Τζουβελέκης Δημήτρης, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ. (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
Τσενεμπής Γιάννης, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής (εκπροσώπησε τη Λέσχη)
Αθανασίου Μικαέλλα, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Αθηναίος Αθηνάδης Λουκάς, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ. Ανατολιωτάκης
Νίκος, Υποψ. Διδάκτορας Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Βέμης Νίκος, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Γεωργάκης Παναγιώτης, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ.
Δροσόπουλος Αλέξης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών Κακολύρης Γιώργος, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ. Λιμνίδης Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Μπάκνης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Νικολάου Νίκος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Οικονόμου Γιάννης, φοιτ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ.
Σάμαρης Γιώργος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Τιμπιλής Κωνσταντίνος, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Τσικέλης Γιάννης, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
Χαχάλιος Μιχάλης, φοιτ. Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
Η ομάδα λειτούργησε υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων της Λέσχης Ρομποτικής: Μιχάλη Τερεζάκη, πτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Αριστείδη Ανδρουτσόπουλο, φοιτ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
“Η Λέσχη Ρομποτικής αποτελεί ένα λαμπρό διαχρονικό παράδειγμα διεπιστημονικής προσπάθειας φοιτητών κυρίως από Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο των διαχρονικών αποτελεσμάτων που παράγονται από τους φοιτητές του Ιδρύματός μας και πολλές φορές μας δείχνουν τον μονόδρομο της αναγκαίας επιστημονικής συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας για την επιτυχία τους και ευχαριστούμε θερμά όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και όλους όσους στηρίζουν τη Λέσχη και κυρίως τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) καθώς και την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών για την ηθική και οικονομική υποστήριξη των δραστηριοτήτων της Λέσχης Ρομποτικής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλο και περισσότεροι φορείς να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών” αναφέρει ο επιστημονικός Υπεύθυνος Παναγιώτης Κουστουμπάρδης.