Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 3 τρόποι να υποστηρίξεις ουσιαστικά έναν καρκινοπαθή

από τη Ματίνα Λαδικού, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εγκληματολόγος

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, για να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους ανθρώπους σχετικά με τη φύση της ασθένειας, τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες της.

Είναι επίσης μια ημέρα για να θυμηθούμε όσους έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο και να δείξουμε υποστήριξη σε όσους δίνουν αυτή τη στιγμή μάχη με την ασθένεια.

Ο καρκίνος είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και είναι απαραίτητο να ενωθούμε για να υποστηρίξουμε όσους πλήττονται από αυτή την σοβαρή ασθένεια.

Συναισθηματική υποστήριξη:

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους υποστήριξης μιας οικογένειας με καρκινοπαθή είναι η παροχή συναισθηματικής υποστήριξης. Μια διάγνωση καρκίνου μπορεί να είναι ισοπεδωτική για το ίδιο το άτομο, αλλά και την οικογένειά του και είναι σημαντικό να είμαστε εκεί για να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απλώς να τους ακούς, να τους παρέχεις μια αγκαλιά για να κλάψουν ίσως ή να είσαι δίπλα τους με όποιον τρόπο χρειάζονται. Είναι επίσης σημαντικό να σεβόμαστε τις ανάγκες και τα όριά τους, καθώς ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά τον καρκίνο.

Πρακτική βοήθεια:

Ένας άλλος τρόπος για να στηρίξετε μια οικογένεια που ζει με τον καρκίνο, είναι να προσφέρετε πρακτική βοήθεια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το τρέξιμο της καθημερινότητας, το μαγείρεμα των γευμάτων ή τη βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει βοήθεια σε ιατρικά ραντεβού, μεταφορά ή άλλες πρακτικές ανάγκες.

Η προσφορά πρακτικής υποστήριξης μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη για οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, καθώς μπορεί να αφαιρέσει μεγάλο μέρος του βάρους από πάνω τους και να τους επιτρέψει να επικεντρωθούν στην υγεία και την ανάρρωσή τους.

Οικονομική υποστήριξη:

Η οικονομική υποστήριξη είναι επίσης ένας ουσιαστικός τρόπος για να βοηθηθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο. Το κόστος των θεραπειών και άλλων ιατρικών εξόδων μπορεί να είναι σημαντικά υψηλό και πολλές φορές είναι δύσκολο για τις οικογένειες να συμβαδίσουν με αυτά τα κόστη, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν το συναισθηματικό κόστος της νόσου.

Η δωρεά σε οργανισμούς που υποστηρίζουν οικογένειες που έχουν πληγεί από τον καρκίνο ή η συμβολή σε προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων, μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος παροχής οικονομικής υποστήριξης.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Συμπερασματικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι υποστήριξης μιας οικογένειας με καρκίνο και είναι απαραίτητο να ενωθούμε ως κοινωνία για να βοηθήσουμε όσους έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφική ασθένεια. Από την παροχή συναισθηματικής υποστήριξης μέχρι την προσφορά πρακτικής βοήθειας και οικονομικής υποστήριξης, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή των οικογενειών που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

Τόσο την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου όσο και κάθε μέρα, όλοι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για να υποστηρίξουμε όσους πλήττονται από αυτή την ασθένεια.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου Ανδρέα Μελιγδή που έφυγε τόσο σύντομα κι απρόσμενα από κοντά μας.

10 απαντήσεις που χρειάζεσαι για να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και να μάθεις πώς γίνεται η Μεταμόσχευση

Η καλή ψυχολογία των παιδιών και οι θεραπευτικές λέξεις που υπάρχουν στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών

Ελένη Βασιλοπούλου: Το Θαύμα της ζωή μου! Ξέρεις πότε γίνονται θαύματα;

Μετάβαση στο περιεχόμενο