Ένα λαχταριστό γευστικό ιταλικό επιδόρπιο, πρόταση του Ζαχαροπλάστη Κώστα Πλέγα, από το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας (Γούναρη 150, Πάτρα), προτείνει το juniorsclub.gr
Πανακότα με σιρόπι καραμέλας, δροσερή και συνάμα μαγευτική, εφόσον σε κάθε κομμάτι της κρύβει ιστορίες από την Ιταλία!
Φτιάξτε την υπέροχη πανακότα του Ζαχαροπλαστείου Πλέγας !!!
Υλικά κρέμας:
600 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. φρέσκο γάλα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
Υλικά για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. νερό
100 γρ. νερό ζεστό
1 κουτ. του γλυκού γλυκόζη
Εκτέλεση:
Πρώτα θα φτιάξουμε την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.
Ανακατεύουμε συχνά και μόλις η κρέμα κρυώσει τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε με τη καραμέλα σιρόπι.
Εκτέλεση για τον σιρόπι καραμέλα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα 50 γρ. νερό, τη γλυκόζη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν χωρίς ν’ ανακατεύουμε έως ότου γίνουν σκούρα καραμέλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό και με προσοχή για να μη καούμε. Αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.