Βιβλίο

Παρουσίαση – συζήτηση με θέμα “Εξαρτήσεις Σαλονιού” στον Ιανό Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και οι εκδόσεις Τσιτουρίδης και η Χριστίνα Σεραφείμ διοργανώνουν παρουσίασησυζήτηση με θέμα : «Εξαρτήσεις Σαλονιού» με αφορμή τα βιβλία: «Θεραπεύω τη σχέση μου με το φαγητό», «Καπνίζω και (δεν) θέλω να το κόψω», και «Γάμος για δύο».

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Ελένη Μπούτζουκα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7.

Λίγα λόγια για την παρουσίαση:

Στη συνάντηση αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις σύγχρονες εξαρτήσεις που έχουν μπει στα σπίτια μας, μέσα από τα βιβλία μου «Θεραπεύω τη σχέση μου με το φαγητό», «Καπνίζω και (δεν) θέλω να το κόψω», και «Γάμος για δύο». Θα εξετάσουμε πώς η σχέση μας με το φαγητό, το κάπνισμα και οι παθολογικές  συναισθηματικές μας σχέσεις επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και τον νου μας.

Οι «κακές συνήθειες» που υιοθετήσαμε, ειδικά μετά την καραντίνα, όπως το γρήγορο φαγητό, ο εθισμός στο κάπνισμα και η υπερ-ασχόληση στο διαδίκτυο έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, και θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτές.

Θα αναζητήσουμε μαζί τρόπους για εσωτερική αλλαγή που μπορεί να μας οδηγήσει στην απελευθέρωση από αυτές τις παγίδες, καθώς και από τις συναισθηματικές εξαρτήσεις που μας κρατούν δέσμιους στις σχέσεις μας. Σας περιμένω για μια ανοιχτή και ουσιαστική συζήτηση που ελπίζω να σας εμπνεύσει και να σας δώσει νέες προοπτικές.

Εξαρτήσεις σαλονιού:

Ο άνθρωπος έχει την τάση να αναζητάει ένα «μαγικό» σκεύασμα που θα του απαλύνει τον πόνο, που θα τον απολυτρώσει από τα προβλήματά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχαιότητα υπήρχε η διάθεση να πιστεύει ο κόσμος σε μία θεά Πανάκεια που θα τον απελευθερώσει και γιατρέψει από οτιδήποτε σωματικό και ψυχολογικό υποφέρει.

Στην προσέγγιση των δικών μας, καθημερινών θεμάτων που μας απασχολούν, προτείνω την εξής διάγνωση: πάσχουμε από «εξαρτήσεις σαλονιού» —το κάπνισμα, τη διαταραχή επεισοδιακής πολυφαγίας, την παθολογική ενασχόληση με περιεχόμενα στο διαδίκτυο, τη συνεξάρτηση.

Τα καθημερινά αυτά πάθη που έχουμε κοινά και μοιραζόμαστε, δεν λύνονται με κάποιο σκεύασμα. Χρειάζεται να μας προσφερθεί ένα «αντικλείδι» φτιαγμένο από γνώση, επίγνωση, αφύπνιση — μία επιμόρφωση — ώστε να καταφέρουμε να τελικά να μεταμορφωθούμε.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Χριστίνα Σεραφείμ, αριστούχος Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης όπου και διδάσκει Λογοτεχνία στο τμήμα της Γερμανικής Φιλολογίας, γεννήθηκε και σπούδασε στη Φρανκφούρτη, Γερμανική Φιλολογία, Ψυχολογία και Παιδαγωγική, δημιουργώντας ένα πλούσιο, πολυδιάστατο υπόβαθρο που αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στη γνώση και την ικανότητά της να διερευνά τα πολύπλοκα στοιχεία του ανθρώπινου πνεύματος αποτελούν ένα πάθος που τη χαρακτηρίζει.

Με εξειδίκευση στη λογοτεχνία και στη συγκριτολογία και με πλούσιο πολυποίκιλο υπόβαθρο, η Χριστίνα Σεραφείμ φέρνει μια μοναδική προοπτική στα θέματα των ομιλιών της όπου η εμπειρία και η ειδίκευσή της θα φωτίσουν τα θέματα που σπάνια εξετάζονται, προσφέροντας μια εμπνευσμένη και ενδιαφέρουσα εμπειρία σε κάθε ακροατή.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Μας αφορά όλους: Βία και Παραβατικότητα παιδιών και νέων – Workshops στην Πάτρα

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο