Θέματα υγείας

Πάτρα: Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Η Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ επίσημα εορτάζεται την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου κάθε χρόνο, αν και εκδηλώσεις και εκστρατείες λαμβάνουν χώρα καθ “όλη τη διάρκεια του Μαΐου. Μια μέρα για να γιορτάσουμε την παγκόσμια αλληλεγγύη και την ελπίδα για το μέλλον.
 
Εορτάζεται για όγδοη φορά σε όλο τον κόσμο και θα κάνει και πάλι έκκληση για υποστήριξη για 2,5 εκατ. ανθρώπους σ’ όλον κόσμο που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση. Από ΣΚΠ νοσεί μισό εκατομμύριο στην Ε.Ε., ενώ στη χώρα μας η ΠΣ εκτιμάται ότι έχει πλήξει περίπου δώδεκα χιλιάδες άτομα. Γεωγραφικά, η συχνότητα της πάθησης φαίνεται να αυξάνεται όσο απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό.
 
sklirinsi-kata-plakas-juniorsclub
 
Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 –Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00π.μ. έως τις 3.00μ.μ. και σε κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο, στο Αίγιο και στον Πύργο, από τις 10.00 π. μ. έως τις 2.00 μ. μ., από τα οποία θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ.
 
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα στις 6.00 μ. μ. πραγματοποιείται Επιστημονική Εκδήλωση για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, με ομιλητές τους: α) Ανδρέας Αργυρίου, Νευρολόγος, Επιμελητής Α΄ Νευρολογικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ¨Αγ. Ανδρέας¨ β) Μαργαρίτα Καραγιώργου, Πρόεδρος ΕΕΑΣΚΠ γ) Χριστίνα Χριστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός.
 
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο