Θέματα υγείας

Πάτρα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση για φοιτητές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης των φοιτητών που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η δράση στο χώρο της πανεπιστημιούπολης έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού (13η Φεβρουαρίου) και κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε δωρεάν εξέταση των φοιτητών με «checkpoint» εντός της Κινητής Μονάδας Υγείας. Εκατοντάδες φοιτητές ενημερώθηκαν, ενώ διατέθηκε έντυπο υλικό, προφυλακτικά και εξετάστηκαν 47 άτομα.

drasi4-juniorsclub

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε ιατρός – παθολόγος, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ παραβρέθηκαν η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

drasi2-jniorsclub

«Η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού είχε ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την HIV λοίμωξη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ακολουθώντας πολιτική κοινωνικής ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης θα συνεχίσει σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα να διοργανώνει παρόμοιες δράσεις» επισήμανε σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

drasi-juniorsclub

Μετάβαση στο περιεχόμενο