Juniors Trends Προτεινόμενο

Η Πάτρα μέσα απ’ τα μάτια των φοιτητών

antonis-lappasΑπό τον Αντώνη Λάππα

Είναι πασιφανές, πως η Πάτρα ως γνωστή φοιτητούπολη δέχεται ετησίως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό φοιτητών από άλλες πόλεις.Η σκέψη-διαδικασία ήταν η εξής: Περιφερθήκαμε στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών και ρωτήσαμε φοιτητές από άλλες περιοχές τις εντυπώσεις τους για την Πάτρα.Δείτε τι μας είπαν!

Έλενα Λαγοπάτη-19

lagopatijuniorsclub-277x300

«Λοιπόν, μου αρέσει που έχει πολλές καφετέριες για διαφορετικά γούστα. Η πολυμορφία αυτής της πόλης, οι άνθρωποι και τα εναλλακτικά σημεία της. Τα τοπικά συνοικιακά θέατρα που είναι γεμάτα παραστάσεις και πως κάθε μέρα έχει κάτι να κάνεις. Κάθε καλλιτεχνική γωνία αυτής της πόλης!».

Αγαπημένη τοποθεσία: «Φυσικά τα σκαλιά, η Ηφαίστου και το λιμάνι».

Γκόλφω Μακρή-18: makrijuniorsclub-225x300

«Είναι να το ρωτάς; Καταρχάς, οι άπειρες δυνατότητες διασκέδασης που σου προσφέρει αυτή η πόλη. Από ρεμπετάδικα και λαδάδικα μέχρι μπουζούκια και clubs όλων των ειδών. Κατά δεύτερον, η Πάτρα διαθέτει μία τεράστια αγορά για να κάνεις τα ψώνια σου. Για τέλος, αφήνω τα όμορφα νεοκλασικά κτήρια που την στολίζουν και την ομορφαίνουν».

Αγαπημένη τοποθεσία: «Τα σκαλιά, ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου, η Αγίου Νικολάου και ο Μόλος».

Βαγγέλης Τζαφέρης-18

tzaferisjuniorsclub-300x300

«Μία λέξη ΚΑΡ-ΝΑ-ΒΑ-ΛΙ! Κάθε χρόνο γίνεται το πιο ξέφρενο πάρτι με απίστευτες στολές, άρματα και γιορτινές εκδηλώσεις. Ακόμα, ο μεγάλος αριθμός φοιτητών και τα πολλά πανεπιστημιακά τμήματα που διαθέτει. Επίσης, κάθε γραφική και ιστορική πλευρά της πόλης, όπως το Ρωμαϊκό Ωδείο και το Κάστρο».

Αγαπημένη τοποθεσία: «Πλατεία Γεωργίου, Μόλος, Ηφαίστου και Ψηλά Αλώνια».

Κατερίνα Γιαννακού-19: giannakoujuniorsclub-127x300

«Μου αρέσει η ομορφιά-φυσική και μη-που διακατέχει αυτήν την πόλη. Ακόμα, βρίσκω πολύ βολικό και ταυτόχρονα συναρπαστικό, ότι σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα. Ό,τι στυλ και να έχει κάποιος, εδώ θα βρει αυτό που του ταιριάζει».

Αγαπημένη τοποθεσία: «Τα σκαλάκια στην Γεροκωστοπούλου, ο παλιός Φάρος και το λιμάνι».

Ιλιάνα Δημητρίου-18

dilitrioujuniorsclub-273x300

 «Σε γενικές γραμμές, η Πάτρα έχει γίνει από τις αγαπημένες μου πόλεις!! Τα συνδυάζει όλα, αφού έχει ήρεμα μέρη αλλά και πολλή διασκέδαση! Και ας μην ξεχνάμε φυσικά το πατρινό καρναβάλι που είναι απίστευτη εμπειρία!!!!»

Αγαπημένη τοποθεσία: «Τα σκαλιά της Αγίου Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου».

Πάνος Παυλόπουλος-21 paulopoulosjuniorsclub-226x300

«Αν και μικρότερη από την Αθήνα, θεωρώ πως είναι πιο κοσμοπολίτικη. Οι άνθρωποι είναι πιο κοντά μεταξύ τους, τα μαγαζιά πολλά και αντίστοιχα για όλα τα γούστα, οι εκδηλώσεις μυριάδες και οι αποστάσεις κοντινές. Τι άλλο θες;!»

Αγαπημένη τοποθεσία: «Μαρίνα, Πανεπιστημιούπολη, Ρίο, σκαλιά, τα ρεμπετάδικα κοντά στο κάστρο».

Φωτεινή Σταυριανού-19

staurianoujuniorsclub-225x300

«Η Πάτρα για μένα είναι από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις. Γι ’αυτό άλλωστε ήταν και η πρώτη μου επιλογή! Ειδικά, ο τομέας της διασκέδασης που σου προσφέρει αμέτρητες επιλογές και για όλα τα γούστα! Υπάρχουν μπόλικες καφετέριες και γραφικά σημεία για βόλτες, ενώ συνέχεια διοργανώνονται μουσικές εκδηλώσεις και διάφορες παραστάσεις».

Αγαπημένη τοποθεσία: «Σίγουρα τα σκαλάκια στην Γεροκωστοπούλου που είναι ιδανικά για βόλτες, αλλά και η Τριών Ναυάρχων για καφέ/μπίρα.»

Όλγα Μαυρογεώργου-19 maurogeorgoujuniorsclub-213x300

«Εύκολη ερώτηση! Κυκλοφορούν παντού φοιτητές!! Υπάρχει κάτι πιο ζωτικό και ωραίο από αυτό;! Ακόμα, τις άπειρες καφετέριες που διαθέτει, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα ρεμπετάδικα».

Αγαπημένη τοποθεσία: «Οι σκάλες Αγίου Νικολάου, ο πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου και ο Μόλος».

Όλγα Μανιώτη-19

maniotijuniorsclub-300x300

«Αυτό που μου αρέσει αρκετά, είναι ο κόσμος. Όπου πας βλέπεις νέους ανθρώπους, φοιτητές και ό,τι ώρα και να βγεις ξέρεις πως οι δρόμοι θα είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι! Αυτή η ενέργεια της πόλης έχει κάτι μαγικό!»

Αγαπημένη τοποθεσία: «Φυσικά Ρήγα Φεραίου με τα αμέτρητα μαγαζιά και τις καφετέριες που μπορείς να ψωνίσεις και να χαλαρώσεις αντίστοιχα»

Γιώργος Πανέτας-18 panetasjuniorsclub-211x300

«Είναι μία ήρεμη πόλη που όμως προσφέρει αρκετά καλή ψυχαγωγία. Με ό,τι επιθυμώ να ενασχοληθώ το διαθέτει. Με καλύπτει δηλαδή στα γούστα μου και στις προτιμήσεις μου. Περαιτέρω, είναι πολύ βολική σαν πόλη, καθώς οι δρόμοι είναι εύκολοι, οι αποστάσεις κοντινές και όλα τα μαγαζιά μαζεμένα»

Αγαπημένη τοποθεσία: « Φάρος, θεατράκι, Μόλος, Ψηλά Αλώνια»

 

Σε κάθε περίπτωση, η Πάτρα αποδεικνύεται ο ορισμός της φοιτητικής πόλης. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τους φοιτητές, αφού εκείνοι της δίνουν ζωή και την κάνουν ξεχωριστή. Σήμα κατατεθέν για το καρναβάλι της και τον πολιτιστικό πλουραλισμό της. Μια «φασαριόζα» μεγαλόπολη, αλλά και με τις ηρεμίες μιας κωμόπολης που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και προσφέρει κάθε είδους διασκέδασης, η Πάτρα αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν «φοιτητικό παράδεισο».

Διαβάστε επίσης: Συναισθήματα και εμπειρίες φοιτητών σε μια «άγνωστη» πόλη

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο