Θέματα υγείας

Πάτρα: Η μικρή Αγγελική, η σπάνια ασθένειά της και η εμφάνισή της στην Τατιάνα Στεφανίδου

Στο πλατό της εκπομπής “Μία” βρέθηκε η μικρή Αγγελική από την Πάτρα μαζί με την μητέρα της, Έλενα. Το κοριτσάκι που πάσχει από μια σοβαρή νόσο που εμποδίζει την φυσιολογική της ανάπτυξη, συνάντησε για δεύτερη φορά την Τατιάνα Στεφανίδου καθώς εκείνη είχε και παλιότερα παρουσιάσει την συγκλονιστική ιστορία της στην μικρή οθόνη.

Η μικρή που εισέβαλε στο πλατό της εκπομπής για να μιλήσει και να αγκαλιάσει τους πάντες, μπορεί να μοιάζει σαν ένα χαριτωμένο και ζωηρό 4χρονο, όμως είναι στην πραγματικότητα σχεδόν 8 ετών. Η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού φέρουν ένα ελατωματτικό γονίδιο που μετέδωσαν στην μικρή Αγγελική κι έτσι ενώ εκείνοι δεν νοσούν εκείνη πάσχει από τη σπάνια και σοβαρή νόσο προπιονική οξυαιμία.

Η ασθένεια της έγινε αντιληπτή από την μητέρα της, λίγους μήνες μετά τη γέννησή της, όταν το μωρό της αρρώστησε για πρώτη φορά.

Η μικρή Αγγελική, λόγω της νόσου δεν μπορεί να τραφεί παρά με ειδικά σκευάσματα -που θα παίρνει για όλη την ζωή της-, ενώ μίλησε σε ηλικία τριών ετών και κατάφερε να περπατήσει χωρίς βοήθεια στα 6 της.

“Από την αρχή έχω θετική σκέψη και μέχρι σήμερα και δεν θα το βάλουμε κάτω” είπε η Έλενα στην Τατιάνα Στεφανίδου λίγο πριν η παρουσιάστρια συγκινηθεί από την ανταπόκριση του κόσμου που θέλησε με κάθε τρόπο να βοηθήσει την οικογένεια, που τα βγάζει πέρα με τεράστιες δυσκολίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο