Επιστημονικά Νέα

Πάτρα: Ο Γιάννης Ματσούκας αναφέρει τα όσα συνέβησαν στο 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας

Ο Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστήμιο Πατρών και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου εξέδωσε δελτίου τύπου για τον απολογισμό του 16ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας.

“Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 16ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας, επιθυμώ εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, να ευχαριστήσω τους διακεκριμένους ομιλητές, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές μας και όλους τους συμμετέχοντες.

Το Συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία με κεντρικούς ομιλητές του και τιμώμενα πρόσωπα, τον Καθηγητή Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Calgary του Καναδά, Graham Moore, και τον Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Κόλλια. Η συμβολή τους στην πρόοδο της βιοϊατρικής και φαρμακευτικής έρευνας διεθνώς είναι μεγάλη.

Το Συνέδριο χαιρέτησε με μήνυμά της η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κα Σία Αναγνωστοπούλου. Επίσης παρευρέθηκε στο Συνέδριο και έδωσε χαιρετισμό η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κα Άννα Μαστοράκου. Ο Διευθυντής του Προγράμματος, κ. Δημήτρης Γάτος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Προγράμματος και στην συμβολή του στην έρευνα και την εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
 
Επιθυμώ να ευχαριστήσω δημόσια τον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα για την συμμετοχή του στο 16ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας. Ο Μίμης Πλέσσας συμμετείχε, για όγδοη συνεχή χρονιά, στο ετήσιο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, προσφέροντας μαγικές στιγμές μουσικής πανδαισίας στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Ο Μίμης Πλέσσας έχει τιμηθεί από το Πανεπιστήμιο Πατρών για την μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό, με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας. Είναι Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ.

Το ΜΠΣ «Ιατρική Χημεία», για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο και για την συνολική προσφορά του στην Παιδεία, έχει λάβει διεθνή βράβευση με τον τίτλο “Euromaster” και έχει αξιολογηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΣΕΤ ως μια από τις κορυφαίες δράσεις αριστείας στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Στα ετήσια συνέδριά του έχει προσκαλέσει κορυφαίους παγκοσμίως ερευνητές, μεταξύ των οποίων και κάτοχοι Νόμπελ.”

Μετάβαση στο περιεχόμενο