Παιδί Προτεινόμενο Σχολή Γονέων (Μπαμπάς – Μαμά)

Ποια είναι τα οφέλη της αγκαλιάς;

από τη Ματίνα Λαδικού, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας – Εγκληματολόγο

Ποια είναι τα οφέλη της αγκαλιάς;

α. Συναισθηματική ασφάλεια:

Η αγκαλιά παρέχει μια αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας στα παιδιά, καλλιεργώντας μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση, ότι αγαπιούνται και υποστηρίζονται.

β. Μείωση του άγχους:

Το σωματικό άγγιγμα, ιδιαίτερα η αγκαλιά, προκαλεί την απελευθέρωση ωκυτοκίνης όπως προείπαμε και μειώνει τις ορμόνες του στρες, συμβάλλοντας σε μια πιο ήρεμη και χαλαρή κατάσταση.

γ. Βελτίωση της ψυχικής υγείας:

Οι τακτικές αγκαλιές έχουν συνδεθεί με βελτιωμένα αποτελέσματα στη ψυχική υγεία, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων ποσοστών στρες και κατάθλιψης στα παιδιά.

δ. Ενισχυμένες κοινωνικές δεξιότητες:

Τα παιδιά που δέχονται στοργικό άγγιγμα τείνουν να αναπτύσσουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες, διαμορφώνοντας υγιέστερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες.

ε. Οικοδόμηση εμπιστοσύνης:

Η αγκαλιά χτίζει ένα θεμέλιο εμπιστοσύνης μεταξύ του παιδιού και του φροντιστή του, προωθώντας ένα ασφαλές δέσιμο που επεκτείνεται και στις μελλοντικές σχέσεις.

Συμπερασματικά, η κίνηση της αγκαλιάς προς τα παιδιά και η λεκτική έκφραση της αγάπης είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαμόρφωση της ψυχολογικής τους υγείας.

Πέρα από τη σωματική επαφή, οι αγκαλιές χρησιμεύουν ως μια γλώσσα αγάπης που απευθύνεται άμεσα στις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού, παρέχοντας μια σταθερή βάση για τη μελλοντική ψυχική υγεία και τις διαπροσωπικές σχέσεις του.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, η προσαρμογή του τρόπου με τον οποίο εκφράζουμε τη στοργή μας διασφαλίζει ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την υποστήριξη και τη διαβεβαίωση που χρειάζονται σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Πόσο συχνά αγκαλιάζετε τα παιδιά σας ;

Πώς να μιλήσετε στα παιδιά για το διαζύγιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο