Εγκυμοσύνη / Γέννα

Ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, καλό θα είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Διαβάστε παρακάτω ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται:

* Μην τρώτε μεγάλα ψάρια όπως καρχαρία, ξιφία και σολομό γιατί έχουν μεγάλες ποσότητες υδραργύρου.

* Το ωμό ή μερικώς μαγειρεμένο κρέας, καθώς και άβραστα οστρακοειδή γιατί υπάρχει κίνδυνος βακτηριακής ή ιικής μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

* Ωμά αυγά για να αποφευχθεί η μόλυνση από σαλμονέλα.

* Τα άψητα ή μη ψημένα έτοιμα φαγητά, γιατί υπάρχει κίνδυνος λιστερίωσης, καθώς και λοίμωξη από άλλα παθογόνα.

* Οποιοσδήποτε τύπος πατέ, είτε είναι φυτικό είτε με βάση το κρέας λόγω μόλυνσης από λιστερία.

* Μαλακό ωριμασμένο τυρί, όπως τυρί με μπλε φλέβες, Brie ή Camembert. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια.

* Οι ξηροί καρποί που προκαλούν αλλεργίες, όπως τα φιστίκια, τα κάσιους, τα κάστανα, τα φουντούκια και τα πεκάν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο