Επιστημονικά Νέα

Πως θα είναι ο άνθρωπος του μέλλοντος – Εικόνες και βίντεο

Προς το χειρότερο φαίνεται ότι θα μεταλλαχθεί το ανθρώπινο είδος σε 800 χρόνια από σήμερα λόγω της χρήσης κινητών και τάμπλετ. Σύμφωνα με ένα εικονικό μοντέλο προσομοίωσης του ανθρώπου το 3000 μΧ, οι άνθρωποι θα έχουν καμπούρα, κυρτά άκρα, μεγαλύτερο κεφάλι αλλά με μικρότερο εγκέφαλο και δεύτερο σετ βλεφάρων, για να προστατεύουν τα μάτια τους από την ακτινοβολία.

Η Mindy προβλέπει ότι οι άνθρωποι ίσως αναπτύξουν μια μοναδική άμυνα απέναντι στο μπλε φωτισμό που εκμπέμπουν οι οθόνες, τη γέννησε ενός δεύτερου βλεφάρου.

*Mη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Προηγούμενες μελέτες έχουν βρεί ότι η έκθεση στο μπλε φως μπορεί να διαταράξει το μοτίβο του ύπνου, οδηγώντας σε αϋπνία και άλλα προβλήματα υγείας. Ο υπερβολικός χρόνος στην οθόνη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών επιβάρυνση της όρασης ειδικά στα παιδιά. Οι ερευνητές δημιούργησαν την Mindy – αυτό το κουρασμένο και γερασμένο μοντέλο νεαρού ανθρώπου στο μέλλον – για να ταρακουνήσουν τους σημερινούς ανθρώπους.

Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο άνθρωπος του μέλλοντος εξελικτικά θα αποκτήσει συρρικνωμένο λαιμό και «παλάμη πληκτρολόγησης», τα δάχτυλά του δηλαδή δεν θα κλέινουν αλλά θα είναι «αγκυλωμένα» στη θέση με την οποία κρατάμε σήμερα το κινητό και πληκτρολογούμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολεία στην Ολλανδία σερβίρουν αλευροσκώληκες και έντομα σε παιδιά για να σώσουν τον πλανήτη – Δείτε βίντεο

Η ΕΡΤ «σώζει τον πλανήτη» προβάλλοντας την πρώτη σειρά 3D animation ελληνικής παραγωγής

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο