Tips-Décor

Πως θα βελτιώσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι με φυσικό τρόπο

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να σκεφτόμαστε την ατμοσφαιρική ρύπανση ως ένα πρόβλημα που βρίσκεται έξω από το σπίτι μας, όμως η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Διότι ο ίδιος μολυσμένος αέρας που υπάρχει στο εξωτερικό περιβάλλον και τον οποίο ιδανικά θα θέλαμε να αποφύγουμε, βρίσκει άνοιγμα και τρυπώνει στα σπίτια μας. Ωστόσο, ακριβώς επειδή ο αέρας στους εσωτερικούς χώρους δεν ανανεώνεται, όπως συμβαίνει με τους εξωτερικούς χώρους, τείνει να δημιουργεί μία ιδιαίτερα ρυπαρή ατμόσφαιρα εντός.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Συνεπώς, εάν θέλουμε να απολαμβάνουμε καθημερινά μία καλύτερη, πιο καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε στους φυσικούς τρόπους που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του αέρα σε αυτό, αλλά και την ποιότητα ζωής μας εν γένει. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και τα «σπιτικά» φυσικά αρωματικά χώρου, αποτελούν μερικές μόνο από τις «έξυπνες» και οικονομικές λύσεις, οι οποίες δύνανται να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές και καθαρό περιβάλλον για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς από αυτούς τους τρόπους, όπως τα ευεργετικά φυτά για μέσα στο σπίτι, ώστε να τους εντάξουμε άμεσα στον προσωπικό μας χώρο.

Επενδύουμε σε φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναβαθμίσουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας, είναι να προσθέσουμε μερικές γλάστρες με φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Δημιουργώντας μία «πράσινη» γωνιά ευεξίας από φυτά μέσα στο σπίτι, όχι μόνο θα απολαμβάνουμε καθημερινά καλύτερη ποιότητα αέρα, αλλά θα ομορφύνουμε και τους χώρους μας. Η αλόη, ο κισσός που καταπολεμά τη μούχλα, το χλωρόφυτο που απορροφά τις τοξίνες, καθώς επίσης η φτέρη και η σανσεβιέρια που απομακρύνουν τις τοξίνες, είναι μερικά μόνο από τα φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι και αξίζουν μία θέση και στο δικό μας. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά ακόμα φυτά για μέσα στο σπίτι, τα οποία μπορούμε να ανακαλύψουμε πηγαίνοντας μία βόλτα στο πλησιέστερο ανθοπωλείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως φιλοξενώντας στο σαλόνι μας ένα από τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, ο χώρος και η καθημερινότητά μας θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Αερίζουμε καθημερινά το σπίτι μας για αρκετή ώρα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι δύο έως πέντε φορές πιο ρυπαρή, από όσο εκτός σπιτιού. Δεν έχει σημασία εάν το σπίτι μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ή σε κάποιο ήσυχο προάστιο, καθώς οι μολυσματικοί παράγοντες βρίσκονται παντού στην ατμόσφαιρα και τα φυτά για μέσα στο σπίτι που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, δεν αρκούν για να τους απομακρύνουν. Παρόλα αυτά, έχει σημασία να θυμόμαστε πως η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, αν δεν αερίζουμε συχνά τους χώρους του σπιτιού μας, γεγονός που μπορεί σε βάθος χρόνου να επηρεάσει ακόμη και την υγεία ή τη διάθεσή μας. Ακριβώς για αυτό, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε κάθε πρωί που ξυπνάμε, είναι να ανοίγουμε καλά τα παράθυρα, ανανεώνοντας τον αέρα στον προσωπικό μας χώρο.

Δημιουργώντας ένα χειροποίητο φυσικό αρωματικό χώρου

Μία πρόχειρη, οικονομική αλλά δραστική λύση για την κακοσμία του αέρα μέσα στο σπίτι μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα χειροποίητο φυσικό αρωματικό χώρου. Εμείς, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε για να το κατασκευάσουμε, είναι να βρούμε ένα μικρό γυάλινο δοχείο, να το γεμίσουμε με λίγο χλιαρό νερό και μερικές σταγόνες -ανάλογα με την ένταση που θέλουμε να έχει το φυσικό αρωματικό- από κάποιο αιθέριο έλαιο που μας αρέσει. Θα βουτήξουμε μέσα στο γυάλινο δοχείο την άκρη από δυο ξυλάκια και θα ανακατέψουμε καλά το περιεχόμενο, ώστε να βραχεί επαρκώς το ξύλο. Κάθε φορά που θα αντιλαμβανόμαστε πως η κατασκευή μας χάνει το άρωμά της, απλώς θα βάζουμε σε αυτή νέα ξυλάκια και θα προσθέτουμε μερικές επιπλέον σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας.

Αρωματικά χώρου

Προσθέτουμε μερικά αρωματικά φυτά μέσα στο σπίτι μας

Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία πιο ευωδιαστή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας, έχει σημασία να γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αρωματικά φυτά για μέσα στο σπίτι, τα οποία λειτουργούν ως φυσικά αρωματικά χώρου. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα φυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα από εμάς, ενώ είναι και ανθεκτικά. Η λουΐζα, ο βασιλικός και η λεβάντα είναι τρεις εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές, ενώ εξίσου ευεργετικά είναι και ο μαϊντανός, ο άνηθος, το σέλινο και το θυμάρι, τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε ακόμη και στα φαγητά μας. Δύο με τρεις γλάστρες είναι αρκετές για να διαμορφώσουμε μία καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι και να μυρίζει ο προσωπικός μας χώρος όλη μέρα και κάθε μέρα, σαν την πρώτη ημέρα της άνοιξης!

Βασιλικός

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και προσθέτοντας τουλάχιστον δύο φυτά μέσα στο σπίτι μας, δηλαδή φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ατμόσφαιρα του προσωπικού μας χώρου θα βελτιωθεί σημαντικά.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

6 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν το σπίτι να φαίνεται μικρότερο

Tips για να καθαρίσετε τα πιο δύσκολα σημεία του σπιτιού! – Δείτε βίντεο

10 λάθη που κάνουμε με το πλυντήριο ρούχων!

6 απλά tips για να σας βρει το κρύο του χειμώνα… πανέτοιμους!

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα ρούχα που φοράμε στο σπίτι;

Μετάβαση στο περιεχόμενο