Το βάψιμο των αυγών κατά τη διάρκεια του Πάσχα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι αν τα διατηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου.
Σύμφωνα με μελέτες, τα βραστά αυγά που παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο διάστημα αποτελεί το καλύτερο… έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων, όπως για παράδειγμα της σαλμονέλας. Ο λόγος έχει να κάνει με την γρήγορη ανάπτυξη των τροφιμογενών παθογόνων σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου, την στιγμή που η μέση θερμοκρασία ενός δωματίου κυμαίνεται από τους 20 έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα βραστά αυγά δεν θα πρέπει να μένουν εκτός του ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες. Αυτό ισχύει όχι μόνο για όσα έχουμε βράσει, αλλά και αυτά που έχουμε στην συντήρηση και τα βγάζουμε εκτός.