Προτεινόμενο Σκύλος

Πότε και που επιτρέπεται ο σκύλος στη θάλασσα;

Είστε κηδεμόνες σκύλων και θέλετε να πάτε για μπάνιο με το αγαπημένο σας κατοικίδιο; Τότε, χρειάζεστε οδηγίες για να να απολαύσετε στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς με το σκύλο σας,  σύμφωνα με τη νομοθεσία, ως προς τον τόπο (την παραλία) και τις συνθήκες

της δημοσιογράφου, Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Εκτός αν είστε από τους τυχερούς που έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας, στην πισίνα του σπιτιού σας, όπου εκεί μπορείτε να θέσετε τους δικούς σας κανόνες για το σκύλο σας.

Αυτό όμως που ισχύει σε μια οργανωμένη κοινωνία, μας αφορά όλους γι’ αυτό ακολουθούμε και σεβόμαστε τους νόμους!

Ο νόμος για την πρόσβαση σε παραλίες με το σκύλο σας! 

Αν ετοιμάζεστε για διακοπές ή για μπανάκι στη θάλασσα με συντροφιά το σκύλο σας, σας ενημερώνουμε όπως ορίζει ο νόμος Ν.4830/2021, στο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “ΑΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις, Κεφάλαιο Η – Άρθρο 19 «Πρόσβαση στις παραλίες» ότι επιτρέπονται τα ζώα συντροφιάς στις ακόλουθες συνθήκες:

  1. Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, καθώς και στη θάλασσα. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.
  2. Στις οργανωμένες παραλίες, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 71/2020 (Α’ 166), η πρόσβαση σκύλων επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται για σκύλους βοήθειας ή εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.
  3. Με την επιφύλαξη του άρθρου 21, απαγορεύεται η πρόσβαση σκύλων σε παραλίες με πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας

 Ο έλεγχος του σκύλου σας, δηλώνει αγάπη!

Ο σκύλος σας, όσο υπάκουος, καλοσυνάτος, άκακος κι αν είναι, οφείλετε να είναι πάντα υπό το έλεγχο σας, με λουρί, το οποίο κρατάτε και δεν το αφήνετε να σέρνεται στην παραλία καθώς το κατοικίδιο σας τρέχει μόνο του.

Έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά, όπου ο σκύλος αντέδρασε και δάγκωσε κάποιον, καθώς ήταν ανεξέλεγκτος. Τι μπορεί να προκαλέσει το σκύλο σας; Ακόμη και ένα τσίμπημα ή μια απότομη κίνηση παιδιού.

Γι’ αυτό, χρειάζεται υπευθυνότητα και εφόσον τον αγαπάτε, να έχετε το σκυλάκι σας, πάντα υπό τον έλεγχο σας!

Έτσι, τον προστατεύετε, είστε δίπλα του να ενεργείτε άμεσα αν συμβεί κάτι, ενώ παράλληλα δηλώνετε σεβασμό προς τους λουόμενους που βρίσκονται στην ίδια παραλία.

Ώρες που επιτρέπονται

Οι κτηνίατροι εφιστούν την προσοχή σας! Οι κηδεμόνες σκύλων, κατανοούν ότι ο σκύλος τους, έχει αυξημένες ανάγκες, καθώς μπορεί εύκολα να πάθει ηλίαση ή θερμοπληξία.

Γι’ αυτό οι κτηνίατροι προτείνουν η επίσκεψη στην παραλία, να γίνεται πρωινές ώρες ή αργά το απόγευμα, όπου δεν είναι μεγάλη η θερμοκρασία. Επίσης, πρέπει να έχετε μαζί σας, νερό για να δροσίζεται το σκύλο σας, τακτικά.

Η καθαριότητα μισή αρχοντιά!

Στις υποχρεώσεις κάθε κηδεμόνα σκύλου, είναι να φροντίζει και για την καθαριότητα του, γι’ αυτό το κατοικίδιο σας, πρέπει να είναι καθαρό και αν είναι μακρύτριχο, να το έχετε βουρτσίσει καλά, για να απομακρύνετε το νεκρό τρίχωμα.

Επίσης, θα χρειαστείτε σακουλάκια για τα περιττώματα, κάτι το οποίο έχετε πάντα μαζί σας, σε κάθε σας έξοδο! Επισήμανση! Πριν βουτήξετε με το σκύλο σας, θα βοηθούσε μια βόλτα απομακρυσμένη από λουόμενους και παραλία, για να ενεργηθεί.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πως να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση του σκύλου σου

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο