Εκπαίδευση

Πότε θα γίνει η διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε μαθητές

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και όπως έγινε γνωστό από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος που δεν έγινε το περασμένο σχολικό έτος 2020-21, λόγω πανδημίας θα γίνει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Δικαιούχοι του Προγράμματος, είναι 150.000 μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολικές μονάδες επιλεγμένων περιοχών της Χώρας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η απόφαση
Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ
1. Στο τέλος της παρ. 1 του άρθρου 3 προστίθεται εδάφιο ως εξής: “Κατά παρέκκλιση για το σχολικό έτος 2020/2021 και σε εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2021/933, δύναται να συνεχιστούν οι δραστηριότητες έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021“.
2. Στο τέλος της περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 8 προστίθεται εδάφιο ως εξής: “Κατά παρέκκλιση οι αιτήσεις ενίσχυσης που αφορούν στην προμήθεια και διανομή προϊόντων και συνοδευτικών εκπαιδευτικών μέτρων του σχολικού έτους 2020/2021 που πραγματοποιούνται μετά τις 31 Ιουλίου 2021, μπορούν να καλύπτουν περιόδους μικρότερες των δύο εβδομάδων και υποβάλλονται έως 30 Σεπτεμβρίου 2021. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της προθεσμίας, η ενίσχυση δεν καταβάλλεται”.
3. Στο τέλος της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 8 προστίθεται εδάφιο ως εξής: “Κατά παρέκκλιση οι αιτήσεις ενίσχυσης που αφορούν στην αξιολόγηση και στην προβολή- διαφήμιση του σχολικού έτους 2020/2021 που πραγματοποιούνται μετά τις 31 Ιουλίου 2021 υποβάλλονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της προθεσμίας, η ενίσχυση δεν καταβάλλεται”.
4. Μετά τη φράση “Οι ανωτέρω φάκελοι δικαιολογητικών πληρωμής κάθε προϊόντος (φρούτα, λαχανικά, γάλα) υποβάλλονται ανά περιφερειακή ενότητα και ανά α/α διανομής (1η, 2η, 3η διανομή κ.ο.κ)” που βρίσκεται μετά την υποπερ. δδ της περ. α της παρ. 5 του άρθρου 8 προστίθεται το εδάφιο: “Κατά παρέκκλιση για το σχολικό έτος 2020/2021, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης λόγω της εμφάνισης του κορονοιού, δύναται να υποβληθούν φάκελοι δικαιολογητικών πληρωμής προϊόντων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κάθε διανομή (1η, 2η,3η κ.ο.κ) όσον αφορά το σύνολο των σχολικών μονάδων ανά περιφερειακή ενότητα”.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν τα σχολεία! Όλα όσα ισχύουν για εκπαιδευτικούς και μαθητές – Nέα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας

Πώς θα γίνει η εξεταστική του Σεπτέμβρη; Τι πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές ;

Θερμοπληξία: Τα επικίνδυνα συμπτώματα, αντιμετώπιση και πρόληψη

Έρευνα: Μία μόνο δόση εμβολίου μπορεί να αρκεί για όσους πέρασαν Covid-19

ΕΟΔΥ: Τι ισχύει σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για εγκύους και παιδιά – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

STAY SAFE: 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά, όταν χαθούν

Μετάβαση στο περιεχόμενο