Αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο στη κοιλιά, που νομίζεις ότι είσαι 3 μηνών έγκυος, δεν φεύγει με ΤΙΠΟΤΑ, όσο γυμναστική και να κάνεις! Συνήθως εκείνες τις δύσκολες μέρες (σωματικά και ψυχολογικά) αποφεύγεις τα στενά ρούχα, τις τροφές που μπορεί να σε φουσκώσουν και γενικά οτιδήποτε μπορεί να τονίσει αυτήν την αντιαισθητική κοιλίτσα.
Ποια είναι λύση όμως; Σίγουρα το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τα φαρδιά ρούχα, ούτε με το γυμναστήριο. Προφανώς χρειάζεται τον κύκλο του για να περάσει. Πώς μπορούμε να αποβάλουμε το πρήξιμο και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας; Κακά τα ψέματα, οποιαδήποτε σωματική αλλαγή, επιφέρει ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και μείωση αυτοπεποίθησης, κάτι που δεν χρειάζεται να συμβαίνει αν μπορούμε να βρούμε πως θα το καταπολεμήσουμε. Διάβασε παρακάτω έξυπνα tips που θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά το φούσκωμα που σε βασανίζει εκείνες τις “πονεμένες” μέρες.
1. Καστορέλαιο
Μια τεχνική ευρέως γνωστή στο εξωτερικό. Άλειψε τη περιοχή της κοιλιάς με ζεστό καστορέλαιο, το οποίο θα σε ανακουφίσει, θα διώξει το πρήξιμο και θα κάψει το περιττό λίπος.
2. Τυλίξου με πλαστική μεμβράνη (μόνο μέσα στο σπίτι)
Πολλά κέντρα περιποίησης ορκίζονται σε αυτή τη τεχνική “μούμιας”. Μην σου φαίνεται παράξενο! Απλά τύλιξε την κοιλιά σου με μια μεμβράνη και σύντονα θα δεις αποτέλεσμα. Η εφίδρωση θα μειώσει τους πόντους και θα κάψει το λίπος.
3. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι θα επιταχύνει το μεταβολισμό σου και θα μειώσει το φούσκωμα. 1 -2 φλιτζάνια ημερησίως είναι αρκετά.
Δες ΕΔΩ αφεψήματα με την ίδια δράση.
4. Κοιμήσου περισσότερο
Προσπάθησε να κοιμάσαι 7 – 9 ώρες καθημερινά, ώστε το έντερό σου να λειτουργεί πιο ομαλά και να αποβάλει το φούσκωμα.
5. Μείωσε τη κατάποση του αέρα
Τι εννοώ; Απόφυγε εκείνες τις μέρες να μασάς τσίχλες, να πίνεις από καλαμάκι και να καταναλώνεις οτιδήποτε ανθρακούχο. Όλος αυτός ο αέρας παγιδεύεται στο στομάχι, στο λεπτό και παχύ έντερο, με αποτέλεσμα να προκαλούν πρήξιμο.
6. Κατανάλωνε μικρότερες μερίδες
Όταν τρώμε μεγάλα γεύματα ο χρόνος της πέψης αυξάνεται, όπως και τα εντερικά αέρια, με αποτέλεσμα να πρηζόμαστε. Σε αντίθεση με τις μικρές μερίδες που αφομοιώνονται πιο σωστά από το στομάχι.
7. Πρόσεξε τι τρως
Καλό θα ήταν να αποφεύγεις τροφές που προκαλούν φούσκωμα, όπως τη πιπεριά, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών.