Απόψεις Προτεινόμενο

Πρόσεχε τι υπόσχεσαι, γιατί η ζωή θα στο φέρει μπροστά σου!

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου elena_juniorsclub

Όσα τάζεις, οφείλεις να τα υλοποιήσεις, αλλιώς στα φέρνει έτσι η ζωή που πρέπει να τα υλοποιήσεις! 

Που να το ήξερα, εγώ, η μη προληπτική κι ο άνθρωπος του ρεαλισμού, ότι η ζωή έχει τη δική της φιλοσοφία κι ο καθένας μας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της!

Είναι μην τάξεις σε παιδί και ιερέα λέει ο λαός! Μην κάνεις ανοιχτές δηλώσεις και υποσχέσεις στον εαυτό σου, μη τάξεις ότι θα κάνεις κάτι και μετά το αφήσεις, λέω εγώ! Γιατί έρχεται η ίδια ζωή να σου θυμίσει… 

Πέρυσι, σαν σήμερα 1η Νοεμβρίου 2020, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, έκανα μια δημόσια δήλωση, μια ανάρτηση στα προφίλ μου στο facebook! Μια υπόσχεση ζωής, την οποία εννοούσα, ένιωθα, πίστευα και πιστεύω, ωστόσο παραμέλησα να υλοποιήσω εκείνη την ημέρα… 

Στην οικογένεια μου, έχω ζήσει από κοντά την καθημερινότητα ενός νεφροπαθούς, όπου χρειαζόταν μέρα παρά μέρα, αιμοκάθαρση. Πέρυσι λοιπόν, στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου, Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, έκανα αυτή την ανάρτηση – δημόσια δήλωση και προσωπική υπόσχεση!

“η 1η Νοεμβρίου μας θυμίζει πώς υπάρχουν άνθρωποι που μας χρειάζονται… Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων!
Γι΄ αυτό πήρα δυο σημαντικές αποφάσεις για εμένα
πρώτα θα αγαπήσω περισσότερο και θα αφιερώσω χρόνο στον εαυτό μου κι έπειτα κανόνισα με έναν φίλο μου ιατρό να κάνω τη διαδικασία για να γίνω δότης μυελού των οστών.
#ellen’sDecision, #ellen‘sStory
διαβάστε επίσης στο www.juniorsclub.gr Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων: Το 60% των νεφροπαθών πεθαίνουν περιμένοντας μόσχευμα
https://www.juniorsclub.gr/panellinia-imera-doreas…/”

Όντως εκείνη την ημέρα, είχα μιλήσει με το Χάρισε Ζωή στην Πάτρα, για να γίνω Δότης Μυελού των οστών. Όμως, επειδή πάντα κάτι προκύπτει, ανέβαλα το ραντεβού. Που να ήξερα όμως τι θα συμβεί;

Τις περισσότερες φορές κάνουμε δηλώσεις, δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας, τις οποίες αθετούμε, όχι γιατί δε θέλουμε, απλώς δεν τους δίνουμε προτεραιότητα. Η επιθυμία μας δεν αλλάζει, ούτε η πρόθεση φυσικά, αλλάζει μόνο ο χρόνος και οι καταστάσεις, οι οποίες πολλές φορές τροφοδοτούν καλά τις δικαιολογίες και μας πάνε πίσω… Έλα όμως όπου η ζωή μου επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη, ένα γερό μάθημα, για να μου διδάξει, πώς όταν τίθεται θέμα υγείας, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν επιτρέπονται οι αναβολές.

Μετά από ένα μήνα, 8 Δεκεμβρίου 2020, το μωράκι μας, η μόλις 4 μηνών κόρη της αδελφής μου, εισήχθει στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”,  με βρεφική λευχαιμία. Το καλοκαίρι του 2021, το μωρό υποβλήθηκε σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό, γιατί επανεμφάνισε λευχαιμία και τώρα είμαστε στη διαδικασία να την εξαφανίσουμε μια για πάντα!!! Θα χρειαστεί όμως δεύτερη μεταμόσχευση Μυελού του Οστών!!!

Με καθυστέρηση λοιπόν ενός μήνα, η ζωή μου θύμισε μια υπόσχεση που είχα αμελήσει να υλοποιήσω. Μετά την εισαγωγή του μωρού, εννοείται ότι την επόμενη ημέρα κιόλας, έγινα Εθελόντρια Δότρια Μυελού των Οστών, στο Σύλλογο ¨ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ¨. Δεν είχα κανένα περιθώριο αναβολών και δικαιολογιών. Με ένοιαζε πιο πολύ κι από τη ζωή μου!

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, το facebook μου υπενθύμισε τη δημόσια ανάρτηση μου… Δεν το θυμόμουν καν ότι το είχα ανεβάσει… Βλέπετε ένα χρόνο τώρα μέσα στο ΕΛΠΙΔΑ, οι προτεραιότητες άλλαξαν… Όσο για τον προσωπικό χρόνο;;;  Εδώ μέσα ο χρόνος σταματά.

Τώρα που σας εξιστορώ τις σκέψεις και τα γεγονότα τα οποία άλλαξαν τον ρου της ζωής μου, βρίσκομαι στο δωμάτιο της κλινικής με το μωράκι. Καθώς παρατηρώ την μικρή Άννα- Αποστολία μου, να δέχεται τη θεραπεία, βλέπω τον αγώνα της για ζωή! 

Ελάτε μια βόλτα στο ΕΛΠΙΔΑ, να δείτε πόσα παιδιά παλεύουν με τον παιδικό καρκίνο! Είναι υποχρέωση όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, να βοηθήσουμε στις θεραπείες τους, δίνοντας αίμα και αιμοπετάλια. Είναι στάση υπευθυνότητας προς το συνάνθρωπο μας, είναι αγάπη προς την ανθρώπινη ύπαρξη, είναι σεβασμός στη ζωή, μας χρειάζονται, έχουν ανάγκη από εφόδια για να παλέψουν και έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση για να ζήσουν.

Φίλη, φίλε, αναγνώστη, αν σε έβαλα σε σκέψη, κάνε τώρα τη σκέψη πράξη, εκεί που είσαι, χωρίς έξοδα, χωρίς να χάσεις χρόνο, κάλεσε στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για να γίνεις Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών (ΑΙΤΗΣΗ)! Κάνε αυτή την σπουδαία πράξη και πίστεψε με θα νιώσεις περήφανη/ος! Δίδαξε το στα παιδιά σου, άφησε το ως παρακαταθήκη και μάθε τους να κάνουν κι αυτά μια μικρή υπέρβαση ψυχής! 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το Juniorsclub.gr ως το μέσο που επιλέγετε, εμπιστεύεστε κι αγαπάτε, σας προτρέπει στο να γίνετε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών!!! Είναι μια πράξη μεγαλειώδης, που χαρίζει ζωή σε ένα συνάνθρωπο μας!!! 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ελένη Βασιλοπούλου: Γιατί να γίνεις κι εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών ?

Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» – Η ζωή ενός μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι!

Η πρώτη εξατομικευμένη θεραπεία σε 4χρονο παιδί από το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας στο «Ελπίδα»

Η καλή ψυχολογία των παιδιών και οι θεραπευτικές λέξεις που υπάρχουν στην Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο