Ενημέρωση Επικαιρότητα

Πρόσληψη 14 εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων με κλήρωση

Με τη μέθοδο της κλήρωσης έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο η πρόσληψη 14 εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων, με δίμηνη σύμβαση έργου.

Κατά τη διαδικασία της κλήρωσης –πρωτόγνωρη για τον Δήμο Πατρέων- παρόντες ήταν και όλοι οι αιτούντες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος είχε εκ του νόμου το δικαίωμα να προβεί σε απευθείας ανάθεση έργου, αλλά προτίμησε τη διαδικασία της κλήρωσης έτσι ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία αδικίας.

DSC_3311

Από την πλευρά τους οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Διονύσης Πλέσσας, που διενήργησαν την κλήρωση, επεσήμαναν προς τους αιτούντες ότι, δεν αποτελεί επιλογή της Δημοτικής Αρχής η δίμηνη απασχόληση εργαζομένων. Πάγια θέση της ήταν και παραμένει, η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα. Είναι γνωστό ωστόσο, ότι αυτό αντίκειται στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Δημοτική Αρχή σε κάθε ευκαιρία αντικρούει αυτή την τακτική και συνεχίζει να διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

DSC_3336

 Οι 14 προσληφθέντες διμηνίτες, θα απασχοληθούν: Πέντε (5) ως οδηγοί βυτιοφόρων, ένας (1) ως οδηγός τρακτέρ και οκτώ (8) ως εργαζόμενοι στα Δημοτικά Κοιμητήρια, για εργασίες πυροπροστασίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο