Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Πρώτες βοήθειες για παιδιά!

Μη πανικοβάλλεστε! Χωρίς πανικό και φωνές, όσο κι’ αν κλαίει το μωρό σας, μα όσο κι’ αν κλαίει…, εσείς θα αναλάβετε με ψυχραιμία, να το ηρεμίσετε και να του δώσετε τις πρώτες βοήθειες.

Το juniorsclub.gr με την βοήθεια των ιατρών που συνεργάζεται σας παρουσιάζει τις πρώτες βοήθειες:

Στραμπούλιγμα:
Τοποθετήστε μια παγοκύστη στο σημείο και βάλτε το παιδί να ξαπλώσει για τις επόμενες ώρες.

Κοψίματα:
Σε περίπτωση κοψίματος, εκδοράς ή γενικά λύση της συνέχειας του δέρματος (ανοιχτή πληγή), καθαρίζουμε την πληγή με αντισηπτικό ή καθαρό νερό και καλύπτουμε την πληγή με αποστειρωμένη γάζα ή τραυμαπλάστ.

Έγκαυμα:
Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει σε περίπτωση εγκαύματος είναι να δροσίσουμε την περιοχή που έχει καεί με δροσερό τρεχούμενο νερό τουλάχιστον για 5 λεπτά. Καλύπτουμε με ειδική γάζα που δεν κολλάει ή τραυμαπλάστ κατάλληλο για εγκαύματα. Αλλάζουμε 2-3 φορές την ημέρα.

Χτύπημα στο κεφάλι:
Εάν το παιδί χάσει τις αισθήσεις του ή έχει συμπτώματα όπως υπνηλία, τάση για εμετό και δυσκολία προσανατολισμού πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον παιδίατρο και να το πάτε στο νοσοκομείο.

Φαρμακείο στο σπίτι
Για την αντιμετώπιση μικροτραυματισμών στο σπίτι, καλό είναι να έχουμε δημιουργήσει ένα μίνι φαρμακείο. Το φαρμακείο μας πρέπει να περιλαμβάνει: αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικό, gel για εγκαύματα, οξυζενέ. Καλό είναι να συμβουλευτούμε το γιατρό μας ή το φαρμακοποιό μας για οτιδήποτε άλλο μπορούμε να συμπληρώσουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο