Ενημέρωση Επικαιρότητα

Ψάχνετε για δουλειά; Αυτή είναι η καλύτερη μέρα και ώρα για να στείλετε βιογραφικό (έρευνα)

Αν κάποιος επιθυμεί να αυξήσει τις πιθανότητες να βρει δουλεία, τότε πρέπει να στείλει το βιογραφικό του την Τρίτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της SmartRecruiters, η οποία εξέτασε πάνω από 270.000 αγγελίες για δουλειά, η Τρίτη είναι η πιο δημοφιλής ημέρα κατά την οποία η εταιρείες δημοσιεύουν τις αγγελίες τους για νέες θέσεις εργασίας.

cv.juniorsclubΈτσι, όποιος επιθυμεί να βρει δουλειά, αν στείλει το βιογραφικό του μόλις υπάρξει η αγγελία για νέα θέση εργασίας, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες αυτό να διαβαστεί από τους μελλοντικούς του εργοδότες και να τον επιλέξουν στην πρώτη ομάδα των ανθρώπων που θα καλέσουν για συνεντεύξεις.

cv2.juniorsclubΓια να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, όποιος ψάχνει για δουλειά, καλό είναι να γνωρίζει και την ώρα που συνήθως δημοσιοποιούνται οι νέες αγγελίες, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα στείλει βιογραφικό.

cv3juniorsclubΌπως δείχνουν τα στοιχεία της SmartRecruiters, στις 11 το πρωί είναι οι ώρα που οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν να δημοσιεύουν τις καινούργιες τους αγγελίες, ενώ οι περισσότεροι μελλοντικοί εργαζόμενοι στέλνουν τα βιογραφικά τους στις 2 το μεσημέρι.

Αυτό σημαίνει πως όποιος θέλει να αυξήσει δραστικά τις πιθανότητες να είναι από τους πρώτους που θα στείλουν βιογραφικό, πρέπει να το στείλει μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

πηγή:newmoney.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο