Safety Project Θέματα Ασφαλείας Προτεινόμενο Σεμινάρια

Raptor Krav Maga: Το αποτελεσματικότερο σύστημα αυτοάμυνας διδάσκεται και με κλειστά μάτια!

 

 

 

από τον Γιώργο Μιμμή, υπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας, Founder & Chief Instructor του συστήματος αυτοάμυνας Raptor Krav Maga –  raptorkravmaga.blogspot.gr

 

 

 

διαβάστε επίσης —-> STAY SAFE: 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά, όταν χαθούν

διαβάστε επίσης —-> STAY SAFE: Μέτρα ασφαλείας όταν βρίσκεστε σε μεγάλες εκδηλώσεις με πλήθος

DSC_2901

Πολλές φορές στο άκουσμα μια πολεμικής τέχνης νιώθεις ότι αυτό είναι αρκετό για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την απειλή.

Τι γίνεται όμως όταν η απειλή λειτουργεί εκτός τερέν, εκτός κανόνων, εκτός ορίων, σε ένα περιβάλλον άνισο, με καθημερινά ρούχα;

Τι γίνεται όταν δεν είναι σε μόνος ή μόνη, όταν μαζί με εσένα απειλούνται και μέλη της οικογένειας σου ή φιλικά σου πρόσωπα;

Χρειάζεται, ψυχραιμία, άμεση εκτίμηση της απειλής, ακαριαία αντίδραση και αντιμετώπιση! Με το Raptor Krav Maga  δε χρειάζεσαι τα μάτια σου για να βλέπεις τον κίνδυνο, δε χάνεις τη ψυχραιμία σου γιατί μαθαίνεις να λειτουργείς υπό πίεση. Η εκπαίδευση στο σύστημα αυτοάμυνας Raptor Krav Maga δημιουργεί άτομα με αυτοπεποίθηση, άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω, όπου εφαρμόζουν τις τεχνικές χωρίς σκέψη. 

διαβάστε επίσης —-> STAY SAFE: 18 κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά που πηγαίνουν μόνα τους, στο σχολείο

DSC_2791

Το Raptor krav Maga είναι η απόλυτη πολεμική τέχνη για να αντιμετωπίσετε κάθε μορφή απειλής.

Η αυτοάμυνα δεν είναι σπορ και οι κανόνες της προσαρμόζονται ανάλογα με την απειλή, τον χρόνο και τον τόπο.

 

Το να εφαρμόζεις την τεχνική με κλειστά μάτια έχει δύο σκοπούς. Να μπορείς χωρίς σκέψη, αυτόματα να ενεργείς σύμφωνα με την απειλή που δέχεσαι και να μη σκέφτεσαι, τι θα κάνεις; Να ¨μιλάει¨ τα σώμα σου. Επίσης είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να αντιδράσει μέσα στο σκοτάδι ή σε μέρος με ελάχιστο φωτισμό. Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες, δεν κάνουμε αγώνες, επίθεση μπορεί να δεχθεί κάποιος σε διάφορα μέρη. Εδώ προετοιμάζονται για όλα.

Το σύστημα εκπαίδευσης με κλειστά μάτια, ήταν μια ρουτίνα για εμένα ως υπεύθυνος ασφαλείας, προστατεύοντας VIP και πολιτικούς (στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων). Ωστόσο, άρχισα να το εφαρμόζω σε πολίτες πριν 25 χρόνια στο Κέιπ Τάουν και αργότερα στην Αμερική, όταν κλήθηκα να εκπαιδεύσω μια ομάδα νέων από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, όπου όλοι αντιμετώπιζαν προβλήματα όρασης. Εκεί, ανέπτυξα το Raptor krav maga, ένα δικό μου σύστημα βασισμένο στη φυσιολογία του σώματος. 

IMG_0516-1-copy

giorgos-mimmis-raptor-krav-maga-juniorscub.gr_Είμαι 55 ετών και αισθάνομαι πιο νέος από ποτέ, αυτό το οφείλω στην  καθημερινή εκπαίδευση, ένα δίωρο συνδυασμό Calisthenics και Raptor Krav Maga, βασισμένο στην Εβραϊκή πολεμική τέχνη Krav Maga και στο μαχητικό τρόπο που εφαρμόζουν οι Αμερικανοί πεζοναύτες  (μάχη σώμα με σώμα).

Ήρθα στην Ελλάδα και για να διδάξω το σύστημα Raptor krav maga, επίσης μέσα από τα άρθρα μου στo www.juniorsclub.gr στην ενότητα STAY SAFE (Θέματα ασφαλείας) —> ΕΔΩ , θέλω να ενημερώσω τους πολίτες σε ότι αφορά στην μέτρα πρόληψης και ασφάλειας όπου δε γνωρίζουν.

Περισσότερα βίντεο Raptor Krav Maga & Calisthenics στο κανάλι μου, στο YOUTUBE, Raptor Krav Maga —> ΕΔΩ

Στο μυαλό μου φέρνω πάντα αληθινές εικόνες γι’ αυτό επιδιώκω ως εκπαιδευτής αυτοάμυνας να λειτουργώ με τεχνικές που καταφέρουν γρήγορο αποτέλεσμα απεμπλοκής.

DSC_2907

Το Raptor Krav Maga δεν είναι σπορ και αυτό θα το δείτε στην προπόνηση.

Γυναίκες και άνδρες εκπαιδεύονται μαζί σε όλες τις τεχνικές με σκοπό να αποκτήσουν, άμεση αντίδραση, αυτοπεποίθηση, αντίληψη, οξυδέρκεια, ψυχραιμία και να αναπτύξουν κι’ άλλες ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να σώσουν τη ζωή τους ή τη ζωή της οικογένειας τους.

Το krav Maga στα εβραϊκά σημαίνει «μάχη-επαφή» και ξεκίνησε από τον Ουγγρικής καταγωγής Ίμι Λίχτενφελντ, ο οποίος την εποχή του μεσοπολέμου στην Ευρώπη, με την αύξηση του αντισημιτισμού  έβλεπε τους ομόθρησκούς του (Εβραίους) να πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύστημα αυτοάμυνας που θα είναι εύκολο στην εκμάθηση του και στην εφαρμογή του, ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης, φύλου και ηλικίας.

DSC_2924

Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ εντάχθηκε στον στρατό και εκεί εξέλιξε το krav maga.  Το οποίο διαρκώς εξελίσσεται και εδώ πρέπει να προσέξουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό, γιατί είναι αρκετοί αυτοί που αντιγράφουν κάποια βίντεο και το παίζουν δάσκαλοι.

Ο καλός δάσκαλος είναι αυτός που ψάχνει τα κενά σε κάθε τεχνική. Δεν κάνουμε αγώνες, εδώ πρέπει να λειτουργήσεις άμεσα και αποτελεσματικάΕίναι μια πολεμική τέχνη η οποία δεν βασίζεται σε δόγματα.

 

 

km+b-w+woman

Το να εφαρμόζεις την τεχνική με κλειστά μάτια έχει δύο σκοπούς. Να μπορείς χωρίς σκέψη, αυτόματα να ενεργείς, σύμφωνα με την απειλή που δέχεσαι και να μη σκέφτεσαι, ¨τι θα κάνεις¨; Να ¨μιλάει¨ το σώμα σου.

Επίσης είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να αντιδράσει μέσα στο σκοτάδι ή σε μέρος με ελάχιστο φωτισμό. Δεν υπάρχουν ιδανικές συνθήκες, δεν κάνουμε αγώνες, επίθεση μπορεί να δεχθεί κάποιος σε διάφορα μέρη. Εδώ προετοιμάζονται για όλα. 

DSC_2954

 

Σε έναν καινούργιο χώρο, στην Καραϊσκάκη 141 και Γεροκωστοπούλου , Πάτρα, ο ιδρυτής και εκπαιδευτής του Raptor krav maga, Γιώργος Μιμμής έχει ειδικά τμήματα για ενήλικες γυναίκες και άνδρες και τμήματα για όσους υπηρετούν σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας.

main-qimg-0aee8fceea2eff087409eaf6914e7e85-c

Καθημερινά υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν από το πρωί. Δίωρα μαθήματα, την πρώτη ώρα κάνουν calisthenics: ενδυνάμωση, αερόβια εκγύμναση και την δεύτερη τεχνικές αυτοάμυνας, raptor krav maga.

guy

Calisthenics και Raptror Krav Maga  σε μια καταπληκτική προσφορά!!! 

raptor krav maga

Για πληροφορίες καλείτε στο 6944.020.505

Raptror Krav Maga 

Facebook fan page: Raptror Krav Maga  &  Street wise self defence

Facebook pofil: Raptor Krav Maga 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο