Like

«Ρούντολφ: Άλμα προς την ελευθερία»: Η καλύτερη παράσταση για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Η καλύτερη παράσταση για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, του σπουδαιότερου χορευτή του 20ου αιώνα, έρχεται στον «Ελληνικό Κόσμο»!

RUDOLF

ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Με ελληνικούς υπέρτιτλους

Η παράσταση «φαινόμενο» για τη ζωή του Rudolf Nureyev, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλον τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής της περιοδείας!

Συμμετέχουν κορυφαίοι σολίστ από το Εθνικό Μπαλέτο της Τσεχίας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

«ΘΕΑΤΡΟΝ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

«Νικητής είναι αυτός που ακολουθεί τα όνειρά του..»
Ρούντολφ Νουρέγιεφ: ένας εκπληκτικός χορευτής, αυτοεξόριστος από την ΕΣΣΔ, μία έντονη προσωπικότητα. Αυτά είναι μόνο λίγα στοιχεία της ζωής ενός εκ των κορυφαίων χορευτών που έλαμψε διεθνώς, στις μεγάλες σκηνές του κλασικού μπαλέτου. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη, σχεδόν κινηματογραφική, με το πηγαίο ταλέντο του να τον οδηγεί γρήγορα στην κορυφή και την καταξίωση.

Η καλύτερη παράσταση για τη ζωή του σπουδαίου χορευτή που έφυγε νωρίς, έρχεται επιτέλους και στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής της περιοδείας.

Η θρυλική παραγωγή, με τη συμμετοχή σολίστ από το Εθνικό Μπαλέτο της Τσεχίας, μιλά για τη ζωή του μεγάλου χορευτή Rudolf Nureyev. Η παράσταση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ανθρώπους που γνώριζαν προσωπικά τον Νουρέγιεφ και συμμετείχαν στη ζωή του.

Ο Oleg Vinogradov (επικεφαλής του θεάτρου Mariinsky, ο διοργανωτής της περιοδείας του Nureyev, το 1989) είπε: «Αυτή είναι μια εξαιρετική παράσταση και η αληθινή ιστορία της ζωής του Rudolf Nureyev.»

Βλαντιμίρ Ρεν (στενός φίλος του Νουρέγιεφ): «Όλα σε αυτή την παράσταση ήταν όπως έγιναν, είναι ένα εξαιρετικό έργο.»

Alla Osipenko (πρίμα μπαλαρίνα, λαϊκός καλλιτέχνης της Ρωσίας, που χόρεψε με τον Nureyev): «Μια εκπληκτική μεταμόρφωση από δραματικό καλλιτέχνη σε χορευτή μπαλέτου. Συνιστώ σε όλους να το δουν.»

Συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου είναι ο Σεργκέι Γιανκόφσκι ο οποίος αποδίδει τον ρόλο του Νουρέγιεφ τόσο πιστά και ρεαλιστικά, που όταν ολοκληρώνεται η παράσταση ο θεατής επιθυμεί να την ξαναδεί, καθώς εμπνέει και ισχυροποιεί την πίστη και τη θέληση για ζωή.

Η παράσταση βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Τα πραγματικά περιστατικά της ζωής του Νουρέγιεφ που περιγράφει, βασίζονται σε σημειώσεις του ίδιου, βιβλία και ζωντανές διηγήσεις των φίλων και συναδέλφων του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Οι θεατές θα γίνουν μάρτυρες του δύσβατου μονοπατιού προς τη δόξα, που για τον Νουρέγιεφ ξεκίνησε από ένα, ξεχασμένο από τον Θεό, χωριό κοντά στην πόλη Ιρκούτσκ που, όμως, γέννησε ένα αστέρι που δοξάστηκε στις καλύτερες θεατρικές σκηνές του κόσμου.

Θα δούμε επί σκηνής διαφορετικές πτυχές της ζωής του Νουρέγιεφ: το άπειρο και νεαρό αγόρι, τον θρυλικό χορευτή του θεάτρου Μαριίνσκι και τον σπουδαίο καλλιτέχνη, η δημοτικότητα του οποίου συγκρίθηκε με αυτήν των Beatles. Το όνομά του αποτελούσε συχνά πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής, έγινε ο πρώτος Ρώσος χορευτής, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας – «Grand Opera». Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ άφησε πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη, τροποποιώντας ριζικά όχι μόνο τους κανόνες της εργασίας στο καλύτερο θέατρο του κόσμου, αλλά και τα πρότυπα του κλασικού χορού στην παγκόσμια σκηνή του μπαλέτου.

Το θεατρικό έργο «Άλμα προς την Ελευθερία» είναι μία ιστορία για τη ματαιότητα του πλούτου και της δόξας απέναντι στον θάνατο. Στην ακμή της ζωής του, ο ηθοποιός προσβάλλεται από μία σοβαρή και ανίατη ασθένεια.

Το κεντρικό θέμα αυτής της παράστασης είναι το μεγαλείο της προσωπικότητας που δεν χάνει την αξιοπρέπεια και τη δύναμή της, ακόμη και όταν τη χωρίζει μία ανάσα από τον θάνατο. Είναι ένα αφήγημα για την τελευταία παρουσία επί της σκηνής ενός αστείρευτου ταλέντου.

Η είδηση του χαμού του αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Το άστρο του Νουρέγιεφ εκτοξεύτηκε τόσο αιφνίδια στον ουρανό όσο αιφνίδια και έσβησε, αφήνοντας πίσω του μία λάμψη που αποτελεί μέχρι σήμερα ορόσημο για όλους τους χορευτές μπαλέτου.

Η πρεμιέρα έγινε το 2007 στο θέατρο Mariinksy της Αγίας Πετρούπολης και αμέσως μετά ξεκίνησε τις περιοδείες της σε όλη την Ευρώπη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο στη Ρωσία αλλά από το 2010 ανέβηκε επίσης σε πάνω από 150 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους, οι: Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Φινλανδία κ.α. ενώ έχει μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με ελληνικούς υπέρτιτλους και τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ από το Εθνικό Μπαλέτο της Τσεχίας.

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 40 λεπτά με ένα διάλειμμα

Απόσπασμα από τις σημειώσεις του Ρούντολφ Νουρέγιεφ:

Ήταν η μυρωδιά του δέρματός μου που άλλαζε, ήταν η προετοιμασία, πριν από κάθε μάθημα.
Ήταν η απόδραση από το σχολείο και μετά από τη δουλειά στα χωράφια με τον πατέρα μου, γιατί ήμασταν δέκα αδέλφια.
Να κάνεις δύο χιλιόμετρα με τα πόδια, για να πας στη σχολή χορού. Και όταν ήμουν εκεί…
Η μυρωδιά της καμφοράς, του ξύλου, η στολή χορού…
Ήμουν αετός στην κορυφή του κόσμου. Ο ποιητής ανάμεσα στους ποιητές. Ήμουν παντού και τα πάντα!!!
Το μόνο πράγμα που με συνοδεύει είναι ο χορός μου. Η ελευθερία του να υπάρχω…
Είμαι εδώ αλλά εγώ χορεύω με τον νου, πετώ πιο μακριά από τα λόγια μου, πιο μακριά από τον πόνο μου.
Αν λυπόμαστε τα πληγωμένα πόδια μας, αν τρέχουμε μόνο πίσω από τον στόχο μας και δεν καταλαβαίνουμε τη μοναδική ευχαρίστηση της κίνησης, δεν καταλαβαίνουμε το νόημα της ζωής.
Εκεί που η έννοια είναι στο γίγνεσθαι και όχι στο φαίνεσθαι.
Κάθε άνδρας θα έπρεπε να χορεύει. Σε όλη του τη ζωή. Ας μην είσαι χορευτής… αλλά να χορεύεις…
Να χορεύεις!!!

Ρούντολφ Νουρέγιεφ, 1938-1993, Ρώσος χορευτής και χορογράφος. Ο Ρουντόλφ Χαμέτοβιτς Νουρέγιεφ ήταν ταταρικής καταγωγής Ρώσος χορευτής και χορογράφος, εκ των κορυφαίων του 20ου αιώνα στο κλασικό μπαλέτο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα διάσημα μπαλέτα Κίροφ το 1958, αφού πρώτα σπούδασε στην Ακαδημία Βαγκάνοβα της Αγίας Πετρούπολης έχοντας γίνει δεκτός το 1955, σε ηλικία 17 ετών. Σύντομα αναδύθηκε η τεχνική, η αρμονία και το ταλέντο του, κάτι που συνέτεινε, ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στους περισσότερους βασικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου. Το 1961 στο Παρίσι, σε μία περιοδεία των μπαλέτων Κίροφ του Λένινγκραντ, ο 23χρονος τότε Ρούντολφ Νουρέγιεφ, που ήταν πρώτος χορευτής των μπαλέτων, ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, ενώ ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με τον θίασο για την Αγγλία. Από τότε έζησε και διέπρεψε στα μεγάλα μπαλέτα της δύσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ΣΤΙΣ 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 68 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 58 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 48 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 38 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 28 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 18 ευρώ, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολυτέκνων: 15 Ευρώ
ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση, στο 212 254 0300): 15 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο: 212 254 0300

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
http://tickets.theatron254.gr/
https://www.more.com/music/smyrni-mou-agapimeni-in-concert/
https://tickets.public.gr/music/smyrni-mou-agapimeni-in-concert/
• Τηλεφωνικά, στο 212 254 0300

«ΘΕΑΤΡΟΝ»

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος, 177 78
Τ. 212 254 0300
www.theatron254.gr
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anastasia – The new Broadway Musical: Το νέο musical του Broadway έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Παλλάς!

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο