Safety Project Προτεινόμενο Σεμινάρια

Safety Summer ’23: Οι νέοι στήριξαν την εκδήλωση του οργανισμού Safety Project! (φωτογραφίες)

Μια επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Safety Project υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τετάρτη, 31 Μάϊου  στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Εκατοντάδες νέοι, έδωσαν το παρών στην Ημερίδα Safety Summer ’23, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Safety Project, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα Πατρών, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Πατρών, το ΕΚΑΒ Πάτρας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος, ο Λιμενάρχης Πατρών, κος Χανουμίδης Λάζαρος και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κα Μαστοράκου Άννα. 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, δημοσιογράφος, Ελένη Βασιλοπούλου ευχαρίστησε το κοινό και δήλωσε: “Είναι μεγάλη μου χαρά, κάθε φορά που αντικρίζω τόσο κόσμο στις εκδηλώσεις μας. Η τόση μεγάλη ανταπόκριση, είναι μεγάλη ευθύνη για εμένα προσωπικά και τον Οργανισμό Safety Project, γιατί σε κάθε μας εκδήλωση, σε κάθε δράση μας, οφείλουμε να προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να αφήνουμε κάτι σημαντικό στην Πάτρα αλλά και σε κάθε άλλη πόλη που μας φιλοξενεί.” 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μίλησε για τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε ανάλογες ενέργειες που σκοπεύουν στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των πολιτών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έχει προσφέρει πολλούς Απινιδωτές σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 
Ο Σεβασμιότατος, Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος, εκπροσωπούσε την Μητρόπολη Πατρών και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους ένα καλοκαίρι με ασφάλεια!
Ο Λιμενάρχης Πατρών, κος Χανουμίδης Λάζαρος, αναφέρθηκε στη συνεργασία και τη διάθεση του Λιμενικού Σώματος Πάτρας, να είναι πάντα δίπλα στον πολίτη.
Ενώ η κα Μαστοράκου Άννα, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κλήθηκε να απαντήσει σε μια ερώτηση του κοινού, σχετικά με την ευθύνη του πολίτη που θέλει να βοηθήσει ένα συνάνθρωπο, κάνοντας  θωρακικές συμπιέσεις, όταν το θύμα έχει πάθει ανακοπή.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Στην κατάμεστη αίθουσα, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την κα Οικονόμου Χρύσα, cPhD Δερματολόγο- Αφροδισιολόγο στην Δερματολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, να απαντά στο ερώτημα: “Ο ήλιος είναι φίλος μας ή εχθρός μας;”
Η γιατρός μίλησε εκ μέρους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Πατρών, με πρόεδρο τον καθηγητή Θανάση Αργυρίου. 
Για τους κανόνες ασφαλείας,  τα θαλάσσια σπορ και τα πιο συχνά ατυχήματα των λουόμενων, μίλησε εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας,  ο Τομεάρχης Λιμενικής Αστυνομίας Πλωτάρχης Λ.Σ. Κωστάκης Μιχαήλ

Ενδιαφέρον έδειξαν οι συμμετέχοντες, με την εισήγηση του Οργανισμού Safety Project, για τους κανόνες για την γενικότερη ασφάλεια μας σε μια παραλία ή όταν πάμε διακοπές σε ένα μέρος (ορεινό, πεδινό, νησί κλπ),, ακούγοντας τον Γιώργο Μιμμή, Security Consultant, (εκπαιδευτή Αυτοάμυνας Raptor krav Maga, με πολυετή εμπειρία στο εξωτερικό σε θέματα που αφορούν το σχεδιασμό και την υλοποίηση ασφάλειας διακεκριμένων προσώπων υψηλών βαθμίδων, όπου ήταν στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων).

Ακολούθησε η παρουσίαση και μάθημα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας, από τον Υπεύθυνο Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ΕΕΣ Πάτρας, Δημήτρη Χαλιώτη, Εθελοντή Ναυαγοσώστη -Εκπαιδευτή και τους δυο διασώστες του ΕΕΣ Πάτρας. 

Από το ΕΚΑΒ Πάτρας, μίλησε η Διευθύντρια ΕΚΑΒ Κανελλοπούλου Αγγελική, Ιατρός Αναισθησιολόγος και μαζί με τον διασώστη του ΕΚΑΒ μας έκαναν επίδειξη σε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR ή ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Απινιδωτή. 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης της Ημερίδας, σε ψηφιακή μορφή στο προσωπικό τους email.
Ο Οργανισμός Safety Project, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συμμετέχοντες, πρότεινε να ενταχθούν νέα μέλη, ως εθελοντές στον οργανισμό, ενώ ενημέρωσε για τα επόμενα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιήσει και το Φεστιβάλ “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”. Αν σας ενδιαφέρει να είστε μέλος του Οργανισμού Safety Project, να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο, κα Βασιλοπούλου Ελένη, στο 6932011395. 

Θερμοπληξία για παιδιά στο αυτοκίνητο: Το σώμα τους υπερθερμαίνεται έως και 5 φορές πιο γρήγορα από των ενηλίκων

Μετάβαση στο περιεχόμενο