Juniors Trends Εκπαίδευση

Σχολεία στην Ολλανδία σερβίρουν αλευροσκώληκες και έντομα σε παιδιά για να σώσουν τον πλανήτη – Δείτε βίντεο

Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης πιέζουν τους αγρότες να τρώνε ζωύφια και συνθετικό «κρέας» επειδή τα ζωύφια «καταναλώνουν λιγότερους πόρους από τα παραδοσιακά ζώα».

«Η κτηνοτροφία σε όλο τον κόσμο ευθύνεται για περίπου το 14,5% όλων των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η ανάγκη για γη –είτε για ζώα βοσκής είτε για καλλιέργεια για τη διατροφή των ζώων– είναι «ο μεγαλύτερος λόγος αποψίλωσης των δασών, με σημαντικές συνέπειες στην απώλεια της βιοποικιλότητας», γράφει η Washington Post.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιεί ολόκληρους αλευροσκώληκες ή σε μορφή σκόνης στα τρόφιμα κρίνοντας ότι το στάδιο της προνύμφης του σκαθαριού Tenebrio molitor, του αλευροσκώληκα, είναι ασφαλές για κατανάλωση και σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως «νέο φαγητό»». Τον περασμένο Ιούλιο, η δημόσια ραδιοτηλεόραση των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να φάνε νόστιμα ζωύφια και έντομα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Και τώρα ήρθε αυτό…

Σε 100 σχολεία στην Ολλανδία σερβίρουν τώρα σκουλήκια και έντομα στα παιδιά. Θέλουν να τα συνηθίσουν να τρώνε ζωύφια. Η λεγόμενη καμπάνια «Taste Mission Adventurous Proteins» αναπτύχθηκε από την ομάδα Dutch Food Week και το Wageningen University & Research(WUR). Ο δηλωμένος στόχος της εκστρατείας για την κατανάλωση ζωύφιων είναι να επιφέρει «αλλαγές συμπεριφοράς» στα παιδιά για να αγκαλιάσουν το «αειφόρο φαγητό».

Το παρακάτω βίντεο από το RTV Oost δείχνει έναν Ολλανδό πολιτικό να καταναλώνει γεύμα με «σκουλήκια αλευριού, σκουλήκια λούπινου και άλλα έντομα» και να παροτρύνει 10χρονους και 12χρονους μαθητές στο Zwolle που δείχνουν απροθυμία, να κάνουν το ίδιο. Μετά από έναν πρώτο δισταγμό, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Octopus στο Zwolle τα βάζουν προσεκτικά στο στόμα τους αλευροσκώληκες και καθώς οι γευστικοί κάλυκες αρχίζουν να δουλεύουν για το άγνωστο φαγητό, μερικά πρόσωπα αλλάζουν έκφραση: «έχει γεύση σαν ξηρούς καρπούς», λένε. Τα παιδιά του σχολείου εκτέθηκαν σε μια νέα διατροφική εμπειρία που αποτελεί τμήμα ενός πακέτου διδασκαλίας σχετικά με την υγιεινή και βιώσιμη διατροφή. Ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εισαγάγει έντομα στο μενού των μαθητών των σχολείων τους.

Αυτή η παγκόσμια εκστρατεία για την κατανάλωση ζωύφιων είναι μόνο μια πτυχή του WEF’s Great Reset (Μεγάλης Επαναφοράς), που συνδέεται με την προσπάθεια του WEF να αναγκάσει τους αγρότες να εγκαταλείψουν τη γη τους για να περιορίσουν το ζωικό κεφάλαιο της χώρας και να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου.

Η ολλανδική κυβέρνηση έδωσε εντολή μείωσης των εκπομπών αζώτου κατά 50% έως το 2030, υποστηρίζοντας ότι τα ζώα αντιπροσωπεύουν το 40% των εκπομπών αζώτου στη χώρα. Οι εντολές οδήγησαν σε πανεθνικές διαμαρτυρίες από αγρότες και επικριτές των καταστροφικών προγραμμάτων της κυβέρνησης για το «κλίμα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

 

«Music and child» από τη Δημοτική Μουσική στα δημοτικά σχολεία της Πάτρας

Τα «524 χιλιόμετρα όνειρα…» των μαθητών υποσχέθηκαν ένα καλύτερο μέλλον!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο