Υγεία

Σε επιχορήγηση Νοσοκομείων – Πληρωμές ΕΟΠΥΥ προχώρησε το Υπουργείο Υγείας

Κι ενώ περί τα 100 δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό και υγειονομικό υλικό, σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας επιχορήγηση με το ποσό των 43 εκατομμυρίων ευρώ προς τα νοσοκομεία για την άμεση πληρωμή οφειλών τους προς τους προμηθευτές.
Επίσης, πιστώσεις ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκαν στις Δ.Υ.Π.Ε. και στο Π.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες υποχρεώσεις τους.
 
Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε πληρωμές προς τα νοσοκομεία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειωτέον δε, ότι εντός της επόμενης εβδομάδας, θα καταβληθούν 75 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, ποσό που αντιστοιχεί σε οφειλές του 2ου δεκαπενθήμερου του Μαρτίου. Επίσης ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε πληρωμές νοσηλίων προς τις Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης και Τεχνητού Νεφρού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας επί του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (άρθρο 17, Ν. 4332/2015), πόσο ύψους περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και των Δ.Υ.ΠΕ. δίνοντας άμεση οικονομική «ανάσα» στην αγορά.
Μετάβαση στο περιεχόμενο