Σεξ

Σεξουαλική ζωή: Οι 2 λέξεις που οι ειδικοί απαγορεύουν στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν

Ας μιλήσουμε για σεξ. Συγκεκριμένα, ας μιλήσουμε για τις λέξεις που πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο συχνά (τόσο εντός όσο και εκτός της κρεβατοκάμαρας) για πιο υγιείς και ευτυχισμένες σχέσεις. Αλλά και τις 2 εκείνες λέξεις που οι ειδικοί σχεδόν απαγορεύουν στα ζευγάρια να χρησιμοποιούν καθώς φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα!

Η Rosara Torrisi, PhD, από το Long Island Institute of Sex Therapy, αποκαλύπτει στο Brightside τις λέξεις που θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα ζευγάρια πιο συχνά (και αυτές που πρέπει να αποφεύγουν).

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

«Ίσως»

Η λέξη «ίσως» μπορεί να ανοίξει νέες συζητήσεις και δυνατότητες, σύμφωνα με την Dr. Torrisi. Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι ο σύντροφός σου θέλει να εντάξει κάποιο ρόλο στη σεξουαλική σας ζωή. Λέγοντας «ποτέ, με κανέναν τρόπο!», απαγορεύεις στον σύντροφό σου κάποια πιθανή απόλαυση. Η λέξη «ίσως» επιτρέπει μια συζήτηση σχετικά με το γιατί τον ενδιαφέρει αυτό, γιατί θα ήθελε να το κάνει μαζί σου, αλλά και τι αρέσει σε εσένα. Έτσι, θα μπορούσες να μάθεις κάτι για τον σύντροφό σου και ίσως να βρεις κάτι νέο για να απολαύσετε μαζί.

Συναπόλαυση

Πρόκειται για το αντίθετο της ζήλειας. «Αφορά στο να νιώθεις αγάπη για τον σύντροφό σου καθώς απολαμβάνει κάτι ή κάποιον άλλο», εξηγεί η Dr. Torrisi. Αυτή η έννοια χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει πώς μπορεί να αισθάνεσαι όταν ο σύντροφός σου μοιράζεται χρόνο και σεξουαλικότητα με κάποιον άλλο, αλλά το νόημά της εκτείνεται πέρα ​​από την κρεβατοκάμαρα. «Συχνά τσακωνόμαστε με τους συντρόφους μας όταν απολαμβάνουν χρόνο με τον καλύτερό τους φίλο ή όταν ενθουσιάζονται με τη νίκη της ομάδας τους», εξηγεί η Dr. Torrisi. Αυτό το αίσθημα χαράς για κάποιο άλλο άτομο εμφανίζεται φυσικά, αλλά είναι επίσης μια ικανότητα που μπορεί (και πρέπει) να καλλιεργηθεί. Επομένως, αντί να ζηλεύεις κάθε φορά που ο σύντροφός σου απολαμβάνει κάτι που δεν σ’ αρέσει, δοκίμασε την επιβράβευση – θα λειτουργήσει καλά και για τους δύο.

Οι 2 απαγορευμένες λέξεις

«Πάντα» και «ποτέ»

Αυτές οι λέξεις δεν επιτρέπουν βαθύτερη και πλουσιότερη επικοινωνία. Αυτές οι λέξεις μπορεί να είναι επιβλαβείς επειδή συνήθως δεν είναι ρεαλιστικές (ο σύντροφός σου δεν πλένει ΠΟΤΕ τα πιάτα;). Το πιο σημαντικό, αν ψάχνεις για αλλαγή (όπως όταν ζητάς από τον σύντροφό σου να βγάλει εκείνος τα σκουπίδια), είναι να μη χρησιμοποιείς αυτές τις δύο λέξεις, επειδή δεν επιτρέπουν στον σύντροφό σου να αναπτυχθεί. Στην πραγματικότητα, τείνουν να οδηγούν σε επιχειρήματα και όχι ουσιαστικές συζητήσεις. Αντ’ αυτού, δοκίμασε να του εξηγήσεις γιατί αυτό που κάνει είναι ενοχλητικό ή κάτι που θα ήθελες να αλλάξει και τι θα προτιμούσες να κάνει αντ’ αυτού.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο