από τον Chef Παρασκευά Δρε, εκπαιδευτή σχολής Βέργη Εκπαίδευση για Όλους και εκπαιδευτή του JUNIOR CLASS CHEF
Στο 1ο μάθημα γνωριμίας οι μικροί σεφ του JUNIOR CLASS CHEF, έμαθαν τα μυστικά για μια λαχταριστή πίτσα.
Υλικά για ζύμη πίτσας:
700γρ αλεύρι σκληρό
7γρ μαγιά
22γρ ζάχαρη
12γρ αλάτι
40γρ ελαιόλαδο
420γρ νερό χλιαρό
Υλικά για σάλτσα:
Ντομάτα φρέσκια για σπιτική ή κονκασέ
Ρίγανη
Αλάτι
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
Εκτέλεση: Τοποθετείτε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και έπειτα ζυμώνεται καλά αφού προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Αφήνεται την ζύμη να φουσκώσει 10 με 15 λεπτά. Μόλις τη νιώσετε αφράτη στο χέρι σας, σημαίνει ότι είναι έτοιμη!
Ανοίγετε την βάση στο πάχος και στο μήκος που θέλετε! Ανοίγεται και χρησιμοποιείστε τα δάχτυλα να πιάσετε την ζύμη και να προσθέτετε αλεύρι για να ανοίξει ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιείστε το μπλέντερ για την σάλτσα και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Έπειτα προσθέτετε μια κουταλιά (ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας) και ακολουθούν τα υλικά που θέλετε να βάλετε.
Ψήστε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις ροδίσει ελαφρά στο πάνω μέρος βγάλτε την και πριν την κόψετε αφήστε την να κρυώσει.