Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας λέει την συνταγή για μια νόστιμη κιμαδόπιτα.
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Κιμαδόπιτα
Υλικά
1/2. Κιλό Κιμάς μικτός
2 καρότα τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
Δυόσμο
1 πιπεριά πράσινη κομμένη φετουλες
1πιπερια κόκκινη κομμένη φετουλες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδο
5 κρεμμύδια ξερά κομμένα φετουλες
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια τα αλατοπιπερινουμε και τα μελώνουμε με το ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
2)στο τηγάνι βάζουμε τις πιπεριές και τα καρότα και τα τηγανίζουμε λίγο και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
3)σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε λίγο λάδι τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κανέλα τα σκόρδα ψιλοκκομενα τον δυόσμο και τις ντομάτες και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά ρίχνουμε και τα κρεμμύδια όλα μέσα στο μείγμα καρφώνουμε ένα ταψί βάζουμε το φύλλο το χωριάτικο διπλό στρώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα τα καρφώνουμε. Τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 200βαθμους μέχρι να δούμε το φύλλο να παίρνει χρυσό χρώμα.
Η συνταγή της μαμάς: Η πιο νόστιμη Μαρμελάδα λεμονιού! – Juniors Club