από τον Chef Παρασκευά Δρε, εκπαιδευτή σχολής Βέργη Εκπαίδευση για Όλους και εκπαιδευτή του JUNIOR CLASS CHEF
Στο 1ο επίσημο μάθημα οι μικροί σεφ του JUNIOR CLASS CHEF, έφτιαξαν ένα λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας με λάβα σοκολάτας!
Ά μείγμα.
Σοκολάτα κουβερτούρα 500 γρ.
βούτυρο – βιτάμ 500 γρ
΄Β μείγμα.
Κρόκοι αυγών 12 τεμ.
ζάχαρη άχνη 78 γρ.
΄Γ μείγμα.
Ασπράδια αυγού 14 τεμ.
ζάχαρη άχνη 78 γρ. ΄
‘Δ μείγμα
Αλεύρι μαλακό ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις 256 γρ.
μπέϊκιν πάουντερ 3 γρ.
βανίλια 1 τεμ.
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε το Ά μείγμα μέχρι να αφρατέψει, κατόπιν ενσωματώνουμε το ΄Β μείγμα με το Ά.
Μετά ρίχνουμε στο ΄Β και Ά μείγμα το ΄Δ σιγά σιγά.
Έχουμε χτυπήσει το ΄Γ σε μαρέγκα και το ενσωματώνουμε στο Ά,΄Β,΄΄Δ μείγμα.
Ψήνουμε σε φούρνο 210 βαθμών για 8-9 λεπτά