Ζώα

Σοκ: Τεμαχίζουν φαλαινοκαρχαρία ενώ είναι ακόμη ζωντανός – Μικρά παιδιά μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα [video]

Ένα σοκαριστικό βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου προκαλεί αποστροφή αφού δείχνει δύο ψαράδες στην Κίνα να κόβουν σε φέτες έναν φαλαινοκαρχαρία, ενώ αυτός είναι ακόμα ζωντανός.

Στο κλιπ που έχει διάρκεια 20 δευτερολέπτων διακρίνεται ξεκάθαρα η κίνηση στα βράγχια και οι συσπάσεις του τεράστιου ψαριού καθώς οι δύο άνδρες το κόβουν κομμάτα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι βασανίζουν φριχτά ένα πλάσμα στις τελευταίες του στιγμές. Το στόμα του κινείται ακόμα καθώς το αίμα ξεχύνεται από το τεμαχισμένο σώμα του.

Περίπου 20 άτομα, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, στέκονται γύρω από το πελώριο ψάρι και παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα, ενώ κάποιοι ακούγονται να σχολιάζουν: «Αυτό είναι υπερβολικά σκληρό!».

Το βίντεο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις και ακτιβιστές που χαρακτήρισαν την πράξη των δύο ψαράδων «εγκληματική».

Το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο, εξ ου και το όνομά του. Μπορεί αν φτάσει μέχρι τα 12,5 μέτρα σε μήκος, σε βάρος τους 21,5 τόνους και τρέφεται σχεδόν αποκλειστικά με πλανγκτόν.

Αν και ο αριθμός των φαλαινοκαρχαρίων που ζουν σήμερα στους ωκεανούς δεν είναι γνωστός, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρούνται «ευάλωτο είδος».

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο