Ζώα

Σπάνιο λευκό πάντα εμφανίστηκε ξανά μετά από 4 χρόνια στην Κίνα – Δείτε το βίντεο

Οι ειδικοί εικάζουν ότι το λευκό πάντα είναι περίπου 5 με 6 ετών και είναι καλά στην υγεία του ενώ η γούνα του έχει γίνει λίγο πιο κίτρινη, από την τελευταία φορά που το είχαν δει το 2019.

Υπήρχαν φόβοι ότι τα περίφημα εκλεκτά μέλη του είδους των πάντα θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν ως παρία, αλλά τα πλάνα που κατέγραψαν οι φύλακες άγριας ζωής στο Εθνικό Φυσικό Καταφύγιο Wolong, δείχνουν το σπάνιο λευκό πάντα να αλληλεπιδρά με άλλα ασπρόμαυρα πάντα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Αν και ο αλμπινισμός μπορεί να βρεθεί σε όλο το ζωικό βασίλειο, είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. Ο αλμπινισμός συνήθως προκύπτει ως αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης, που εμποδίζει ένα ζώο να παράγει μελανίνη.

Πέρα από το ότι προκαλεί μεγαλύτερη ευαισθησία στο φως, ο αλμπινισμός δεν επηρεάζει τις αναπαραγωγικές ή φυσιολογικές λειτουργίες ενός ζώου.

«Η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα τα μοναδικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του πάντα: το τρίχωμα είναι λευκό, τα νύχια είναι λευκά και τα μάτια είναι κόκκινα», ανέφεραν οι ειδικοί του καταφυγίου το 2019.

Τότε, οι φύλακες του καταφυγίου είχαν εντοπίσει το λευκό πάντα σε ένα φυσικό καταφύγιο στο Σιτσουάν της Κίνας. Οι εικόνες του γρήγορα έγιναν viral ως το πρώτο και μοναδικό στο είδος του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.juniorsclub.gr/florina-diasothikan-treis-mikres-arkoydes-apo-kanali/

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο